dissabte, de juliol 14, 2018

547.- L’esperit de la infal·libilitat



547.- L’esperit de la infal·libilitat.-

Entenc que poques coses, de moment, es poden afegir a la sentència del tribunal  de Schleswig-Holstein i només els experts ens poden aportar més llum. Hi ha tendenciosos que intenten minimitzar la pedregada.  Però, no: la plantofada que rep, amb la sentència, el jutge Llarena i, en general, la justícia espanyola és espectacular, històrica.  No sé si la contundència de Pérez Royo[1] és la que s’ajusta més a la realitat, però el que sembla entendre tothom és que la justícia espanyola es trobarà amb insalvables contradiccions, de continuar els processos oberts i haurem de veure si amplia el vano de disbarats intentant sortir-ne-se’n o, pel contrari, mig llença la tovallola.

Però, ¿qui del PP va estar el responsable de dissenyar l’estratègia que ha fet créixer el sobiranisme fins a cotes mai pensades? Qui va estar el responsable de crear una dependència tant ignominiosa del poder judicial a l’executiu? Perquè em sembla clar que si no és per obediència,  ¿com és possible que entre fiscals i jutges hagin estat capaços de crear un embolic virtual com el que han creat? El pensament inicial, ¿era només el d’acollonir al personal, per allò de les mesures exemplars o pensava que era una estratègia que arribaria a bon fi?  ¿Va ser Soraya, o Moragas, o el propi Rajoy, o un cervell privilegiat que desconeixem, qui ha portat l’Estat a un fracàs tant  rotund?

Perquè la resposta a  aquesta estratègia, pròpia d’aquells que es creuen els amos del món, ha estat una plantofada   que ha baixat d’Europa, que  la desmunta  i que deixa a l’Estat espanyol en entredit davant l’univers. Els acòlits unionistes poden fer veure que no ho han entès, dir que Schengen és inútil, que les euro odres, i amb més raó les que arriben de l’Espanya  imperial, son d’obligat compliment, que Europa s’equivoca, etc... La resposta a tot plegat, de moment,  és aquella tant propia de l’ADN castellà de sostenella y  no enmendalla, faltaria més..., però que deixa Llarena i  la fiscalia a la corda fluixa i creuant un precipici.

Llarena, la fiscalia, els informes adulterats de la GC i de la PN, el relat inventat per una ment privilegiada o els relats novel·lescos en interlocutòries, tot plegat, ha anat inflant un globus que ha esclatat en la cara d’aquells que es creien infal·libles. Però en aquesta ocasió l’Esperit Sant, potser ja cansat de dur una corona imperial insuportable,  parlava alemany, no hi ha hagut miracle i la infal·libilitat ha quedat feta  miques...

 J.  Vinyeta
14 de Juliol de 2018

P.S.: Ni el fum de Corina serà prou dens per amagar un ridícul judicial tan espectacular. Però potser si que, aquest fum, asfixiarà a La Zarzuela i hauran de sortir corrents...
15 de  Juliol de 2018


[1] https://www.ara.cat/es/opinion/Javier-Perez-Royo-Sin-Puigdemont-no-juicio-rebelion_0_2050595092.html