dissabte, d’abril 28, 2018

528.- Govern?


528.- Govern?.-

Amb la data de 22 de Maig a la cantonada, ERC sembla tenir el nervis de punta i insisteix en formar Govern. Semblen tenir clar (i em sembla que només son ells els que ho deuen  tenir clar) que la formació d’un Govern “permès” des de Madrid serà la panacea somniada que resoldrà els problemes de la intervenció a la que ja  va ser sotmesa  la Generalitat (que si la memòria no em falla ens ve des de 2015) i que comportarà  la desaparició del famós 155.

Però, qui garanteix que el hipotètic Govern creat amb aquests futuribles, pugui exercir  amb plenitud? Qui garanteix que la intervenció deixarà de tancar portes o desapareixerà perquè els diners del FLA i de la Generalitat, vagin només on vol el Sr.  Montoro? El  FLA, continuarà existint? ¿La Generalitat podrà prendre les decisions que entengui com a necessàries o el TC continuarà abocant a la paperera totes i cada un de les Lleis que aprovi el Parlament? ¿Es reposaran  els càrrecs cessats, o quan menys, seran reconeguts com a tals perquè el nou Govern els pugui nomenar de nou, si ho creu convenient? Els efectes destructors, en tots el ordres, causats pel famós 155, seran reparats? El empresonats i exiliats, seran homes i dones  lliures a partir de la formació d’aquell Govern? Algú creu en tanta bondat? O, encara pitjor, algú pensa que, per  crear un Govern “amic”, Madrid modificarà les seves decisions de forma favorable especialment en el que fa referència als empresonats/des i exiliats/des i al quasi miler d’imputats? I si les coses, a pesar de tenir Govern format, han de continuar sense garanties, no sembla més oportú que aquest Govern al menys neixi dels resultats del 21 de Desembre passat?

Mentre no es demostri el contrari, aquells resultatselectorals  son els que han de ser respectats, al menys per nosaltres. I no va ser precisament ERC qui, posats en el sector indepe, les va guanyar aquelles eleccions, amb l’agreujant  barbar de que, aquells que les varen convocar, també les  varen perdre per golejada i son, precisament, els que van posant tots els pals a les rodes per formar un  Govern a Catalunya que estigui d’acord amb aquells resultats electorals. Hem d’anar  traient aquests pals i, pel que sembla, a canvi de res? Perquè pensar que Madrid canviarà de criteris, em sembla massa agosarat. I participar-hi, és col·laborar, o no?  Rumiem-ho, tot plegat.

J. Vinyeta
28 d’Abril de 2018