dijous, d’abril 19, 2018

525.- Els mateixos gossos...


525.-   Els mateixos gossos....-

El dictador, quan hi havia problemes derivats d’una pèssima planificació, d’altra banda habituals i especialment en el món agrícola, la culpa de tot plegat la tenia aquella definida com a pertinaz sequia, res fora del comú en un estat en el que les  sequeres solen ser freqüents.  Si sobresortia qualsevol problema polític  habitual, però amb més intensitat de la que s’havia pogut controlar, quedava clar que tot era conseqüència d’aquella   confabulación judeo – masónico - comunista  perfectament orquestrada que, com ja va dir el dictador “...a nosostros nos honra y a ellos envilece” [1]. Ellos eren, com sabíem tots, els comunistes els únics organitzats per crear algun disgust al ministre de la Gobernación del moment. Pertinaç  és, doncs, una paraula que els que tenim certa edat recordem amb temor perquè al darrera venien mesures que afavorien als monopolis tolerats, que no eren altres que els interessos del règim dictatorial.

De la  confabulación judeo masónica y comunista, ara poc es pot esperar: amb els jueus ja hi ha relacions diplomàtiques, els Maçons estan legalitzats. I els comunistes també  ho  estan de legalitzats, tot i que convindrem que, passada aquella etapa brillant de l'eurocomunisme durant el segle passat, han anat de capa caiguda. Però la confabulació de l’enemic sempre ajuda i per mantenir-la en actualitat, à la page, aquella  ha estat substituïda per una suposada confabulació nazi – catalana que, si no fos per la gravetat de les acusacions i resolucions  aplicades sobre dels perseguits als que han convertit en botxins, creuríem que no és més que una bufonada més dels tabarnícoles  d’en  Boadella.

La paraula pertinaç realment ara no forma part del vocabulari oficial. Però l’actitud, si. I de forma evident. Aquesta pertinaç persecució de llibertats i drets que des de l’Estat espanyol es van materialitzant, ho son amb més intensitat i especialment a Catalunya. Tot, des de tenir una ampolla a casa, una carota,  un xiulet o una samarreta grocs, tot és susceptible de convertir-se en eina  que implanti el terror. Una protesta ciutadana, és delicte de rebel·lió (per cert em sembla entendre que els piquets de les  vagues, també seran reus de rebel·lió i susceptibles d’anar a presó, amb el beneplàcit i satisfacció de les patronals corresponents...), un nas vermell, una negativa a realitzar un servei determinat es converteixen en un delicte d’odi... Totes aquestes coses que la gent fa o té, conformen part de la realitat ciutadana, a Catalunya, i del comú de viure en general. 

El poder  es rebel·la contra aquesta realitat i actua, precisament, en contra d’ella i en funció dels seus interessos. Llavors és quan  aquesta actitud pertinaç per insistent, rebel contra una realitat que vol considerar permanentment delictiva, es converteix en pertinaç i contumaç; i si a més aquesta actitud va dirigida clarament, com és el cas, en benefici propi o d’una suposada veritat interessada, aleshores queda clar que és  una actitud pertinaç, contumaç i demagògica especialment, però, dedicada i posada en marxa en contra d'una suposada confabulació  nazi - catalana, en contra  d'un enemic que incomoda al Govern central  per  “l’estranya”  onada de llibertat que pregona.  I els espills, a vegades, son perillosos...  Sembla mentida com la història continua i es repeteix: amb diferents noms o noms  més complexos i alambinats, però com diu el refrany  castellà son  “los mismos perros, con distintos collares...”

Mentre els jutges alemanys esmenen la plana al jutge Llarena, l’Imperi, com gat panxa enlaire,  esgarrapa núvols i Llarena insisteix en la malversació del President i requereix Montoro per aclarir-ho (a qui alguns ja veuen exiliat a Alemanya...),  l’opinió que comença a generalitzar-se  per tot plegat, està en que l’embolic en que s’han creat Govern central - TC - TS és de tal gruix que el van convertint en un capoll de seda natural del que només en pot sortir una crisàlide efímera.

Com  diria Germà Capdevila des de la TV, el món ens mira i, després de les barbaritats de les que n’ha estat testimoni, aquest món es pregunta si, certament Espanya és un estat plenament democràtic. I, pel que sembla “respirar” a través de la seva Premsa, aquest Món que ens mira, sembla que mira amb més bons ulls Catalunya  que  Espanya. Alguna cosa sembla que tinguem guanyada...

J.  Vinyeta
19 d’Abril de 2018



[1] Discurs a la Plaça d’Orient a Madrid.  1 d’Octubre  de 1975.  És l'últim discurs de Franco. Entenc que no està de més fer-li una ullada.   http://penserenespagnol.blogspot.com.es/2012/04/ultimo-discurso-de-francisco-franco.html