dissabte, de gener 28, 2017

424.- Jutge Vidal

424.-  Jutge Vidal.-

Ignoro perquè ho va fer però, Sr. Vidal, convindrà que el coneixement del contingut de determinades afirmacions seves  ens ha deixat perplexos. Si el que diu és veritat, fer publicitat d’una il·legalitat no deixa en massa bon lloc un jutge que és, precisament, qui ha de tenir ben clar el que és o no és il·legal. Si el que ens diu no és veritat, la gravetat es multiplica perquè  alguns interessats en la mentida, especialment política, la mantenen sempre perquè quedin dubtes sobre la veritat. Això, a banda de ser  un cop baix a la política catalana  que li va donar aixopluc quan va ser sospès pel CGPJ. En qualsevol cas, el mal que ha fet ha estat notable perquè,  si alguna cosa agraeix una oposició encapçalada per l’Estat espanyol, ja de per sí molt poderosa, és poder anar recarregant les armes amb munició que li facilitem precisament des de les nostres trinxeres.

En una ocasió,  fa uns anys, ja va fer  vostè unes declaracions que varen crear molta confusió sobre    la declaració d’independència de Kosovo que va fer el  Tribunal de la Haia. (Un bon resum del que va passar està ben reflectit pel diari ARA en el seu moment[1]).  Vostè va fer pública una suposada frase  de la citada sentència quan, en realitat la frase estava continguda a un  manifest del Col·legi  d’Advocats de Barcelona. Un jurista com vostè havia d’haver estat més fi i no caure en l’error (potser exprés, no ho nego)  que  entenc, com vostè ha dit ara, era per deixar la parròquia del moment contenta. Tot i que en cercles més o menys reduïts es va parlar del tema deixant clar l’error, que jo recordi només Miquel Strubell va ser capaç de contestar-li amb contundència[2] públicament. Però no va servir de res i no  va haver-hi rectificació per part seva, Sr. Vidal. Potser que per aquella tolerància s’hagi arribat avui fins aquí.

No vull entrar en el per què  la publicació complerta (9 hores de gravacions en vídeo) es fa ara, en aquest moment: les coses en cap cas son  perquè sí i, per tant, alguna raó hi ha per fer-ho ara. Qüestió aquesta de l’oportunitat  a banda, és cert que el Govern ha desmentit rotundament les declaracions del Sr. Vidal. Però, donat que aquestes declaracions les ve fent des de fa temps, i per tant eren conegudes pel Govern, voldria saber si el Govern havia cridat l’atenció a Vidal, d’alguna manera contundent, per les declaracions que anava fent, sembla ser, per “il·lusionar” al personal. Si el Govern li va estirar les orelles  al Sr. Vidal  entenc que ens ho ha de dir i concretar. I si no ho va fer, explicar-nos el per què de no haver-ho fet.  En qualsevol cas, ¿per què el Govern no les va desmentir abans les declaracions, a mida que s’anaven produint i en seu parlamentària, donada la gravetat d’algunes d’aquelles manifestacions? Recordem que, com diuen els creients, també es peca per omissió...

La directora del Diari ARA en l’editorial del dia d’avui 27, parla de les declaracions assenyalant-les “...d’un tret al peu al Procés...” Son greus, molt greus perquè posen dubtes sobre de la transparència  i netedat del Procés. La seva dimissió, Sr. Vidal com a Senador, augmenta la credibilitat del partit que representava i hi podem veure un reconeixement  dels errors per vostè comesos. Però en temo que res no serà suficient per apaivagar les aigües.

 Haurem de passar la tempesta que vostè Sr. Vidal ens ha  creat en plena travessia. Per passar el tràngol, potser haurem de fer com Ulisses,  lligar-nos al pal major de la nau, tapar-nos les orelles  per seguir el rumb i no sucumbir als cants de les sirenes que no tenen altra intenció que no arribem a Ítaca. Un esforç més a afegir !

J.  Vinyeta
27 - 28 de Gener de 2017


[1] http://www.ara.cat/premium/politica/sentencia-sobre-Kosovo-historia-confusio_0_1055294477.html
[2]http://miquelstrubell.blogspot.com/2013/12/vidal.html