dimecres, de febrer 10, 2016

362.- Comentaris (Rita, Titellaires, Rodalies, PSOE)

362.-  Comentaris (Rita, Titellaires, Rodalies, PSOE)


RITA.- El PP ratifica a Rita Barberà  com a membre de la Permanent del Senat, el que equival a blindar el seu aforament, inclús en el cas de que es fessin noves eleccions. L’entrada de Rita al Senat és un clàssic, no és més que, com en la majoria de casos,  un premi pels  serveis prestats. Però en aquest cas, sembla més un “tapa – boques” que no pas altra cosa. El PP sabrà perquè ho ha  fet. Però jo recordo les paraules de Rajoy de fa només tres o quatre dies,  arrel precisament del muntatge  corrupte de l’Ajuntament de València, que va dir, davant de tots els seus,  que no en deixarien passar ni una... Dons, apa! A deixar-ho clar...! Deu ser que soc mal pensat. Però em dona la sensació de que el tema de l’Ajuntament de València i, més en concret, l’actuació de la que era la seva alcaldessa, deu d’amagar algun gat enrabiat i  furiós que podria sortir del cau i esgarrapar seriosament  algú o alguns en concret. L’alcaldessa deu de sentir-se suficientment forta per exigir, perquè no  crec que s’hagi fet per “donació graciosa”, el compliment d’aquella dita castellana de que “...lo que se da, no se quita” i que fa referència a Sta. Rita, d’altra banda, advocada dels impossibles...

Titellaires.- A  la pàgina 4 del diari El Punt Avui  d’avui dimecres 10, i a la columna  Full de ruta  de David  Martin, amb el títol de “Titellaires a la garjola[1], s’expressa de forma abreviada però intensa tot el merdé generat pel guinyol representat a Madrid durant el Carnaval.  Penso que no cal  afegir-hi gaire cosa més, llevat de que hores d’ara els titellaires han estat alliberats amb l’obligació de presentar-se  al jutjat em sembla que de forma diària.

Pel que diuen els que hi entenen, sembla ser que el guinyol de marres  recorda  a “Títeres de Cachiporra” de García Lorca. Vol dir això que si aquesta obra de Federico es representés ara, passaria una cosa similar? Si l’autor visqués,  també el portarien als jutjats? I al interpretes, també?

Rodalies.- Un incendi negligent es va produïr en la estació en desús de Renfe – Adif  de l’Avinguda Meridiana.  El fum ocasionat va afectar a la circulació més de 200 trens i per tant a més de 100 mil persones.

No es tracta de tornar a dir el que, en el cas de rodalies, la premsa i els viatgers protagonistes ens recorden gairebé a diari i que no és res més que el resultat d’un tracta colonial  que venim rebent.  Només volia recordar-li al Sr.  Joaquim Nadal, Conseller territorial i d’Obres Públiques en el moment de la transferència el  2009, l’alegria que experimentava en rebre el famós traspàs de Renfe  del que  en va ser el  protagonista principal per compta de la Generalitat. Res ha canviat des d’aquella recepció. Molts arrufàvem el nas perquè varem tenir la sensació de que des de Madrid se’ns prenia el pel i el convenciment  de que des de la Generalitat molt poca cosa es podria fer. El temps, a tots aquells incrèduls, ens ha donat la raó. El President  Puigdemont ens recordava ahir les minses (pràcticament nul·les) inversions que Adif – Renfe ha realitzat en aquests  7 anys.  Cornuts i pagant el beure. Normal...!

PSOE.-  Ens ha publicat un document   Programa para un Gobierno Progresista y Reformista[2]  que, perquè és paper, el signaríem tots.  Però en el que es descuida inclús d’aquella proposta federalista de la que en va fer bandera. Suposo que en algun moment s’haurà de concretar,  perquè de moment, molt poca cosa hi ha de contingut,  per  no dir que no hi ha res.


J.  Vinyeta
10 de Febrer de 2016




[1] http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/940361-titellaires-a-la-garjola.html
[2] http://www.diariovasco.com/apoyos/documentos/DOCUMENTO-PROGRAMA-GOBIERNO.pdf