dimarts, d’octubre 27, 2015

340.- Constitució del nou Parlament

340.-  Constitució  del nou Parlament.-

S’ha endegat el Parlament de la que serà l’onzena Legislatura. La presideix Carme Forcadell que ha estat electa amb els vots dels independentistes,  als que s’hi han afegit  5 parlamentaris  dels de Catalunya Sí que es Pot. Rabell s’ha afanyat a dir-nos que així havia estat pactat amb la majoria però que eren vots prestats per aquesta ocasió concreta perquè, en referència a les altres qüestions, el criteri del grup no havia canviat. Sempre he pensat que res és gratis. Per tant, haig de creure que si s’ha pactat, com diu Rabell, ha estat a canvi  d’alguna cosa. Suposo que  algun dia sabrem el  què  i per què de tot plegat. Rabell sap que, si ha de diferenciar-se de tots els altres grups que té al voltant, en més d’una ocasió haurà de fer salts mortals, com els d’avui  per a diferenciar-s’hi dels del no. Potser que sigui millor començar així...

Carme Forcadell ha fet el primer discurs i ha quedat clar quines son les seves intencions donant per tancat el procés autonòmic, obrint un  Procés Constituent i  acabant amb un Visca la República Catalana. La ovació ha estat solemne des de la part esquerra de l’Hemicicle on ara s’han posat tots el independentistes, que son majoritaris (diuen que per raons d’imatges televisives: quan la TV mostri al  President/a durant  els Plens, darrera no hi haurà l’Oposició per fer-s’hi veure. Però això és l’anècdota). El silenci de la dreta del Hemicicle, llevat d’algun parlamentari de CSqP, potser els que varen votar a Forcadell, ha estat molt eloqüent.

Com no podia ser d’una altra manera, aquest mateix sector ha carregat contra el discurs de la Presidenta electa: la mitja discreció d’Iceta (que venia estomacat per Carmen Chacón en els nomenaments de les llistes del PSC pel 20D) afirmant que la primera part del discurs era de caràcter institucional, mentre que la segona part és un discurs independentista per a independentistes.  Arrimades entén que el discurs és excloent perquè, com ve dient, Forcadell no representa a tots els catalans. Però, sense cap menció, només faltaria, als altres parlaments autonòmics i, molt menys, al Parlamento a Madrid, en del que el Sr. Posadas és  President triat per un partit que no va anar gaire més lluny del 25% dels vots  de l’Estat en les eleccions. Mentre, Forcadell rep els vots de més del 51% dels vots[1] emesos electoralment parlant i, en qualsevol cas, el recolzament del 57% dels parlamentaris. Arrimades pot dir el que vulgui, però ja voldria ella i el seu partit disposar d’aquesta més que amplia majoria. Però pot ser que el més divertit, per a dir-ho d’alguna manera, sigui l’estirabot del Sr. Albiol. Enviat al  galliner del Parlament, la qual cosa deu de fer molt mal i condemnat a no sortir a les TVs en els plens llevat dels moments en que hi participi directament, afirma que el resultat de la votació no ha estat més que la mostra clara del grau de degradació a la que ha arribat la política catalana. Un cop més el Sr. Albiol, confon degradació i trencament social amb pluralitat política, però és, pel que sembla, l’única manera que té de fer feliços als seus, especialment a Madrid,  i apaivagar  una  una derrota palmària.

Tinc la sensació de que, especialment Albiol i Arrimades, confonen al Parlament amb un club d’elit del que sembla que només se’n poden traure privilegis i aquiescències, i tot allò que els deixa a fora per decisió plural, que és  precisament la realitat d’un parlament, sembla que els hi fa mal. Però la manca d’enteniment del que és aquesta pluralitat, a més, els deixa en evidència. També, en el cas d’Arrimades, la confusió entre trencament social i pluralitat política és evident. I aquesta confusió no crec que, en cap cas, sigui perquè realment pateix (pateixin) per una  societat catalana entabanada pels encanteris d’un Sr. Mas que ha perdut el senderi. Tot i això, amb un vicesecretari a la Mesa del Parlament que, per cert, manifesta que desconeix  Els Segadors i que no sap cantar-lo...

Carme Forcadell necessitarà suports per tirar endavant una Legislatura complicada per molt curta que sigui. No dubto que, des del propi Parlament, rebrà les ajudes necessàries per part dels que li han donat la confiança i que son la majoria. Ja seran els altres el que torpedinaran tot, sigui torpedinable o no, com resulta evident amb els escorcolls policials amb preavís i davant de la premsa afí a tot l’entorn convergent.

Personalment, li desitjo el millor i... bona feina!

J. Vinyeta
27 d’Octubre de 2015




[1] 39,54% de JxS, 8,2% de les CUP i, aproximadament el 4%  dels vots de CSqP. La suma dona  un 51,54%. El  4% indicat de Rabell i companyia, ha estat calculat  amb les 5/11 parts dels vots que varen treure. La Llei d’Hont quasi amb tota seguretat no ens donaria aquest valor aplicable però, en qualsevol cas, els obtinguts per Forcadell  son clarament suficients i plurals..