dilluns, de setembre 14, 2015

331.- Comentaris, després de la Manifestació.-

331.-  Comentaris, després de la Manifestació.-

Com sempre, des de fa uns quants anys, la festa va ser civilitzada, d’expressió clarament democràtica, participativa, manifestació evident d’un sentiment que no era d’un dia  abans i que, precisament per això, no va agradar (com cada any) a tots. L’excusa per a no participar-hi per a uns, era que allò no era la marxa reivindicativa  de la identitat nacional malmesa des de fa tres-cents anys, si no que no  era més que una marxa pamfletària d’uns partits que no  incloïa ni deixava espai participatiu als d’ideologia diferent. Que en comptes de ser una marxa Nacional i corporativa, s’havia convertit en un acte electoral sense escrúpols. Per altres, era ben clar que  es demanava la Independència de Catalunya, com cada any, acte en el que, com és evident, no hi podien participar perquè hi son contraris.  La veritat de tot plegat és que, amb les eleccions a 15 dies vista, es fa difícil pensar o creure que el PSC i/o els  comunistes reciclats del Sí que es Pot (deixo de banda a tot l’altre sector d’unionistes, dels quals aquests d’esquerra   tampoc en son  tant llunyans ideològicament al menys en aquest tema...) podien anar-se’n del que venen predicant  repetidament, perquè havia de quedar clar que a qui deixaven al marge era precisament a tots el altres: ells és evident que son els purs; el altres no som més que morralla...

És  aleshores  que s’imposen algunes reflexions al respecta:

- La primera que se’m acut és que, llevat de la Diada de San Boi (1976) a la mort del dictador que realment va ser multitudinària, a les altres, fins al 2010, hi participava tothom. Però quants hi participaven 5000, 10.000....? En les últimes, perquè son reivindicatives, no hi va tothom i ens acostem als dos milions de persones...

- És evident que enguany la manifestació es fa el primer dia de Campanya Electoral de cara al proper i ja famós 27S. Puc acceptar, tot i que cap col·lectiu polític  va demanar el vot per a la seva corresponent organització – partit, que realment la manifestació fóra un acte electoral. En el cas de que ho fos (la Junta Electoral Central no té “arguments” per prohibir-la, tot i declarar-la com  acte electoral...), ¿no serà que mostra la impotència de tots els crítics amb l’acte perquè es veuen i saben  d’una incapacitat de convocatòria com la que es manifesta en el suposat acte electoral? Si realment allò va ser un acte electoral, queda clar que aleshores  “tot allò” eren vots, oi?

- És també evident que no tota Catalunya estava a la Meridiana. El fet s’aprofita per manifestar per part dels crítics que la majoria silenciosa és de més volum. És possible. Però també podem  constatar al respecta que, quan s’ha convocat a aquesta majoria silenciosa a manifestar-se, el fracàs ha estat absolut. El dia de la Diada del 2014, Societat Civil Catalana, que forma part d’aquesta majoria silenciosa i presumeix de bon feeling entre aquesta majoria,  va organitzar el seu Acte particular al circ romà de Tarragona. L’èxit va ser tal que aquest any han hagut de celebrar l’Acte en un espai molt més reduït: a l’Auditori de la Pedrera, de Barcelona... O podem  recordar el èxits de convocatòria dels 12 d’Octubre anteriors, a  Barcelona. Pensen que som criatures de pit?. Aquesta majoria silenciosa va fer una crida a posar banderes espanyoles als balcons de la Meridiana. Els resultats de la crida, eren a la vista.

- El ball de número de participants no és diferent del de cada any i a  cada manifestació.  La Guardia Urbana en compta 1.400.000 participants. Els organitzadors, que mai han volgut donar dates concretes diuen que els van informar de que hi havia 2.000.000 de participants; en qualsevol cas, manifesten que ha estat la participació més massiva i important de totes les últimes Diades. La Delegació del Govern, com no podia ser d’una altra manera, parla de 550.000 participants.

És difícil fer entendre, als que no ho volen d’entendre, que una participació, com la de divendres, en un acte reivindicatiu  no és més que una demanda  de comprensió i satisfacció de  moltes (massa!!!) coses. Però, tal com l’experiència ens demostra, res serà comprès o satisfet en la situació actual. Per tant,  la solució?: el resultats electorals del proper 27S.

Aleshores i en conseqüència, ha de quedar clar que la modificació de la situació actual, només és possible amb una majoria fefaent d’escons (no ens han permès intentar una majoria de vots, la qual cosa a qui ha de fer pensar no és a nosaltres  sinó  aquells que mantenen una  actitud negacionista permanent i en el per què ho fan).

Això vol dir que ja sabem el que ens hem fer. I el 27S és a tocar...

J. Vinyeta
13 de Setembre de 2015


P.S.:  Sembla que demà dilluns es reuneix la Comissió Europea per trobar solucions al tema dels refugiats. Què sigui veritat  que es buscaran solucions (i no es compleixin els meus mals auguris expressats en el  nº 327 d’aquest blog). Tot i que serà difícil determinar quins son, o volen ser, refugiats, i per tant amb dret d’asil, dels que son emigrants, han d’aclarir quines polítiques es portaran a terme amb tots plegats.---