divendres, de setembre 11, 2015

330.- Comentaris abans de la Manifestació


330.-   Comentaris, abans de la Manifestació.-

Hem arribat a l’11 de Setembre d’enguany  i estem a l’espera de la manifestació d’aquesta tarda.  Hi hem arribat sacsejats perquè  des de Madrid els hi van sortint els nervis i la por de que tot plegat sigui més que un èxit. I hi col·labora, en aquesta por i nerviosisme, tot el ferro unionista.

Primer va ser en Felipe Gonzàlez que ens volia fer passar per nazis a tots nosaltres amb la pretensió de assentar càtedra amb uns arguments pobríssims. Va haver de rectificar. Però torna a mossegar l’ham que li llença E. Juliana a La Vanguardia i també ha de desmentir el contingut de l’entrevista. Però resulta que el periodista Juliana[1] té el document sonor de la trobada, ens el fa sentir i ens mostra que Felipe diu el que després diu que no va dir .

Mentre, el Sr. Guerra manifesta que el que està fent Artur Mas no és més que un lent cop d’estat[2]  i anima al Govern a intervenir. I tan bé ho fa que el Ministre de Defensa, Morenés, ens diu que si tothom compleix el seu deure l’exercit no haurà d’intervenir[3]...  Poca broma, oi? Dons apa, a complir amb el nostre deure de ciutadans i anem a tots a votar...! O és que Morenés no pensava precisament en aquest deure ciutadà...?

Entre tot això, que Déu ni do, hi ha  la modificació del TC per  convertir-lo en un tribunal penal per reblar el clau. Parteixen del error, greu error, de que eliminat Mas s’acabaria tot el sobiranisme a Catalunya perquè als catalans allò del seny se’ns ha acabat i ens deixem entabanar per un boig il·luminat. Dic que és un greu error (“¡qué error, qué inmenso error”! [4])  perquè darrera de Mas n’hi ha molts més, ben preparats i molt més radicals que l’actual President per continuar  tirant endavant tot el procés.

La traca  final i prèvia a la Diada, ens l’ha encès, ni més ni menys, que el Sr. Pablo Iglésias, a Rubi[5]. En un dels millors discursos lerrouxistes d’esquerres (tal i com ja va vaticinar Manel Delgado) i demagògics que recordo, ve a fuetejar-nos (espacialment a Mas) i diu al 70% del País el que ha de votar:

"Esa gente de barrio, esa gente de barrio que no vota tiene que sacar los dientes. Esa gente de barrio que no se avergüenza de tener abuelos andaluces o padres extremeños tiene que sacar los dientes", proclamó este miércoles por la noche el líder del partido lila. "No podéis consentir que os hagan invisibles en Catalunya. Todos a votar el 27. Esas clases populares tienen que sacar su orgullo de barrio. Esas clases populares son las que pueden mandar al 'coffee shop' al señor Mas y al señor [Mariano] Rajoy. ¡Catalunya Sí que es Pot!". Pobre xicot!. Les replicades a la xarxa començant per Llach i  David Ferrnández, seguides de pares, fills i nets andalusos o extremenys (aragonesos, castellans, gallecs...) varen ser immediates. El pitjor de tot és que es situa com un vulgar salva pàtries, dels que en tenim molta mala experiència.  Només dir-li al Sr. Iglésias que no és ningú per a dir-nos (perquè ho diu per a tothom, no ens enganyem) que hem o no hem de votar. I sense necessitat de ser tant groller con ho va estar vostè, Sr, Iglésias, li diré que el meu vot serà el que jo cregui que ha de ser  i no el que  vostè decideixi, que evidentment decideix que és un vot pels seus, Donim raons positives , concretes i de pes,   perquè fins avui el discurs ha estat el mateix i sense consistència, i podré començar a pensar que vaig errat perquè encara no m’han dit, ni vostè ni cap de les esquerres del no, com s’ho faran per fer tot el que diuen que faran sense la més petita eina per fer-ho. Si Sant Eloi no fa un miracle...!

Però de tot plegat hi ha una cosa que no podem oblidar: tots aquests,  tots plegats, tot i que no ho diguin, estan amb la mirada posada en les eleccions generals de desembre i el PP, en particular, se’n frega les mans a cada atzagaiada  ja sigui des del seu partit o des de qualsevol altra tribuna, en cap cas una manifestació   innocent, que posi en peu de guerra als independentistes. Que quedi clar que tot es fa o es deixa fer en bé del PP a la resta de l’Estat. Que Catalunya marxi és un tema menor que ferirà l’orgull dels conqueridors repatanis i d’algun general retirat amb el rellotge parat l’any 39. Son d’una mena tan especial que perdre les eleccions generals i tota la mamella que hi penja és més greu per a ells que l’Estat, aquest Estat i ciutadania que diuen defensar constitucionalment, perdi el 18,5% del PIB, si Catalunya es fa independent. Son així.

Un petit ventall (hi ha encara moltes més coses, per exemple considerar, per la Junta Electoral Central a la manifestació d’aquesta tarda com un acte electoral, tot i que no s’ha atrevit a prohibir-la...) del que ha passat aquests últims dies, fins avui, 11 de Setembre i abans de la manifestació d’aquesta tarda. Petit ventall, però de greu contingut que, amb independència dels criteris del PP perquè tot vagi com ells volen i en favor seu, ens han de portar a la que voldríem fora l’última magna manifestació. La millor manera de que ho sigui és amb una participació massiva tot i  que allà, a Madrid, ens tornaran a dir que hi hem posat ninots de cartró per omplir trams, ja ho sabem. Però també sabem que, com diu un programa del PuntAvui TV, El món ens mira.
Els hi hem de mostrar, a uns i altres, que sí que hi som...

 

J. Vinyeta

A les 14 hores de l’11 de setembre de 2015

 




[1] http://www.lavanguardia.com/politica/20150908/54436363756/felipe-gonzalez-dijo-si-identidad-nacional-enric-juliana.html
[2] http://www.libertaddigital.com/espana/politica/2015-09-02/feroz-articulo-de-guerra-contra-mas-por-dar-un-golpe-de-estado-1276556196/
[3] http://www.europapress.es/nacional/noticia-morenes-dice-si-cataluna-todo-mundo-cumple-deber-no-hara-falta-ffaa-tengan-ningun-papel-20150908102216.html
[4] És una referencia que, fora del contexte en que va ser escrita per Ricardo de la Cierva pel Juliol de 1976 al diari El Pais i enreferència a l’elecció de Suarez com a President del Govern a Madrid, consideran només la frase en si, entenc que és perfectament aplicable al que jo vull dir.
 
[5] http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/pablo-iglesias-pide-voto-hijos-nietos-andaluces-extremenos-catalunya-pot-4495795