dijous, d’octubre 29, 2020

709.- Per entendre algunes coses

709.- Per  entendre algunes   coses.-

La situació  de l’Estat espanyol és complicada en massa qüestions de les que, sense   cap ànim exclusiu, podem intentar assenyalar-ne unes quantes:

La covid galopa desbocada. Els índex epidèmics estan doblant pràcticament els que la pandèmia ens plantejava els passats mesos de primavera. La diferència, pel que diuen, i és favorable, sembla estar en  la d’inferior letalitat i la menor afectació als avis. Tot i això,  si no hi ha cura, la situació sanitària petarà en un termini estimat de tres setmanes  (Padrós Pres. Col·legi metges[1] de Barcelona)

Com que les limitacions no ho son per alguns, l’elit madrilenya és reuneix en un sopar  en ple toc de queda. Ple de militars i de les altes esferes econòmiques i polítiques, ningú sembla que pugui dubtar de que l’autèntic motiu de la trobada no era altra que la discussió del repartiment dels fons que ens ha de fer arribar la UE. Com que la vergonya sempre és aliena, no hi ha hagut dimissions, ni tan sols manifestacions de vergonya...La vergonya sempre és la dels altres quan critiquem en les mans de qui estem.

Sánchez demana un nou  estat d’alarma fins el 9 de Maig/2021. Ja sé que soc mal pensat. Però,  ¿no és durant aquests sis mesos que la  UE  aprovarà l’entrega de les subvencions previstes i acordades...? Sent mal pensat, ¿no serà que és durant aquest estat d’alarma que el govern central tindrà els poders extraordinaris necessaris per fer-se venir bé les dades que la UE exigeix per facilitar l’entrega dels diners i corregir sense possibilitat de rèplica el que li convingui....?

El PP, i els seus amics de VOX, volen que el govern PSOE – Podemos, caigui. Sempre ha estat així. El Deep State, tot i estar manegant els fils de totes les representacions  teatrals, sap que Sánchez ha d’aprovar uns pressupostos i que la presència dels comunistes, tot i que blancs nuclears, poden pitjar alguna tecla dels extrems del piano que incomodi aquests que maneguen les titelles. Tot el que es pugui fer perquè aquests pressupostos, siguin els que siguin, no arribin a bon fi i que comportin la caiguda del govern, sempre serà ben rebut. Aquests que manen, tenen clar que els  que vinguin al darrera,  també seran protagonistes del guinyol  corresponent.

Els que poden donar un mínim suport a quests pressupostos son, ni més ni menys, els separatistes i els etarres. És evident que entre el ideari de tota aquella tropa guinyolesca, no consta res més que la unitat d’interessos econòmics que queden representats per allò que s’ha definit com el Palco del Bernabeu. Tota influència  estranya, ha de ser sistemàticament convertida en enemiga dels valors patris... . És per això també cal torpedinar  la suposada Taula de Diàleg (inexistent, improbable i,  a totes llums ineficaç, de produir-se), no fos cas que   a tots aquells se’ls hi escapés un bri de qualsevol cosa

Tot i això, és evident que els sostenidors de tota aquesta trepa que ens té enganxats pels pebrots, està en hores baixes. La sentència del judici a Trapero, deixa en evidència que els  factòtums de la Guardia Civil (Baena – Cobos) menteixen quan preparen els informes que van a parar a mans dels jutges i durant la seva compareixença  com a testimonis (perjuri....?),  i que una jutgessa (casualment la Presidenta del tribunal), emet un vot particular que la fiscalia no es veu en pit de seguir per recórrer la sentència. Marchena ho ignora... Afegim-hi que la UE va assenyalant a l’Estat espanyol la perillosa concomitància de les elits polítiques  amb les elits judicials que, malauradament, s’han convertit en l’autèntic poder en aquest Estat. En aquest sentit, la situació és dramàtica, I en massa ocasions, esperpèntica.

Tot aquest panorama, tacat per desenes  d’anècdotes més, em fa entendre algunes coses. Ha de ser difuminat perquè, encara que sembli innocu, el PP trenca amb VOX i sembla com si les titelles volguessin anar per lliure... És fa necessari actuar. Què millor que fer entrar els russos (el gran perill de la Pàtria!) en escena i donar temps perquè tot plegat es temperi...? Endegar coses amb la brunete mediàtica  i amb teatre judicial muntat, sempre alegra al personal...

 

J. Vinyeta

29 d’Octubre de 2020