divendres, d’octubre 16, 2020

706.- Finalment, mesures

 

706.-  Finalment, mesures.-

Hi ha   noves mesures anti covid. Son unes mesures que no fan res més que mostrar que Salut, i jo hi incloc Governació,  han fracassat  a pesar de que Laura Rosel s’entesti en demonitzar aquells que no cobrem per fer declaracions...[1]  Salut ha fracassat. I Argimón ha anat fins on ha pogut per accelerar el que ja havia d’estar en marxa, i corregir els errors que  ha comés l’Administració durant aquestes últimes setmanes. Però per molt que L. Rosel s’hi entesti en defensar el que és difícilment defensable (i se li nota dia dia més  que s’hi entesta...), Argimón ha estat qui  ha posat un mínim d’ordre absolutament necessari en un sistema administratiu  que feia aigües per tot arreu. Rosel  li dona un cop de mà radiofònic  a Vergés  i ens diu als demés que ara no toca opinar, mal que la crítica sigui encertada. S’equivoca i ens deixa  clar que Rosel cobra...

És evident la culpabilitat en tot plegat que hi tenim tota la societat civil. I no hi ha excuses. Hi havia unes precaucions a prendre i molta gent, massa gent, se les ha passat pel forro. Només ens calia sortir al carrer i veure (no calia ni observar...) el comportament general de la gent que ha estat habituada a portar mascaretes (morrions que fermaven la boca...?) de forma individual i que ha oblidat les maneres en el  moment de les relacions social públiques. La societat és responsables per desídia o per creure o entendre que tot plegat no era més que una broma pesada. Però l’Administració  no ha sabut com reconduir aquesta fal·lera. O no ha volgut perquè en el meu entendre, posant les policies al carrer, avisant i corregint i si convenia sancionant,  la disbauxa  no hagués estat del gruix al que hem arribat.   I el mateix entenc que es pot dir dels propietaris dels bars amb les terrasses  corresponents: no hi havia distàncies a respectar, ni mascaretes que protegissin, ni voluntat de corregir, res, només la necessitat, perquè hi era, certament,  de refer-se dels danys soferts. La pròpia desídia també ara els fereix de nou. Tots  en som responsables. Però a l’Administració la paguem perquè faci entrar en raó aquells que la volen tenir perduda. I no ha estat així.

Ara hi ha noves normes de conducta. Serà difícil redreçar determinades actituds. Però aquells, que també crec que en som molts, que estem disposats a mantenir, com fins ara, una conducta  disciplinada  davant la situació en la que ens trobem, necessitem saber que l’Administració actuarà fefaentment. Com a mínim per a protegir la nostra bona fe.

J.  Vinyeta

16 d’Octubre de 2020