dimecres, d’octubre 21, 2020

707.- Al menys, una bona noticia

 

707.- Al menys, una bona noticia.-

Trapero, i tota la que era la cúpula del Mossos durant l’Octubre del 2017, ha estat absolt,  i  no  sabem si la sentència serà recorreguda, qüestió aquesta que els experts entenen com a difícil. Però malauradament sabem tots quin pa s’hi dona en la justícia d’aquest Estat.  Cap de les acusacions ha pogut estar demostrada (aleshores,  Baena – Tácito  i de los Cobos varen  cometre perjuri...?). Més aviat sembla que  dos dels jutges del tribunal que jutjava Trapero, no han volgut continuar fent el ridícul davant, com a mínim,  de la UE (la qual cosa, també ha de dir-se, els honora) i han optat perquè la Justícia, al menys per una ocasió, sigui manifesta. Trapero ha estat judicialment absolt. Entenc que també hauria de ser absolt  política i professionalment parlant, i reincorporat al  lloc del que va ser descol·locat. Ell haurà de decidir. Potser que hagi entès amb claredat que els jutges que li donaven ordres han estat els mateixos que li han muntat un calvari que ha durat tres anys.

La decisió del Tribunal ha estat una bona notícia, però una flor no fa estiu... i com va dir Churchill l’any 1942, després de que Montgomery derrotés Romel al nord d’Africa,  “...aquest no és el final, ni tant sols el principi de la fi. Podria ser, tal vegada, el final del principi...” [1] Podria ser. El que no sabem  és fins on de lluny ens porta aquest futurible..., fins quan haurem de suportar  esperpents judicials com el que, només dos dies abans de la sentència Trapero,  coneixíem amb la sentència als components de la Mesa del Parlament de Catalunya en la mateixa època: inhabilitats i multats, sentència realment distinta i contradictòria (i només assenyalo fets, res més, no fos cas que s’entengués una altra cosa) de la que,  pels mateixos delictes, Forcadell va ser condemnada a 11 anys de presó. En cap dels dos casos la sentència hauria d’haver estat inculpatòria, llevat que els jutges entenguin que han de decidir, el què, el  com o el  quan   d’un Parlament. I així sembla que ho estan fent: decidint en favor d’uns principis propis de segles passats, amb clara resposta a favor de  la ideologia inqüestionable dels que els han anomenat i en contra del més mínim indici de llibertat. Em sembla que la figura  jurídica adient en aquests casos s’anomena prevaricació. Però no cal que ningú pateixi: aquest Estat ens té habituats a què mai passi res.

Amb aquestes dues sentències fetes públiques, ens podrem preguntar què poden significar, en si mateixes, de cara a tot l’entramat judicial que envolta el Procés. Perquè d’alguna manera ha de quedar clara la validesa d’algunes sentències i la invalidesa d’algunes altres, unes i altres amb els mateixos fiscals, mateixos delictes de l’acusació i resultats clarament oposats.  Lesmes, no en voldrà saber el  per què de la disparitat contrastada  de criteris dels jutges  que governa? Res de tot plegat? Ni una aproximació al per què de les diferències? Malauradament, em sembla que en sabem les respostes.

A tot això, si hi  sumem les advertències reiterades de la UE respecta del polititzat sistema judicial  de l’Estat espanyol i que les patacades que els tribunals europeus  van donant, sovintegen; que no hi ha un duro a la caixa,  un dèficit impagable,  amb milers de persones que encara esperen el cobrament dels ERTOS  declarats els mesos Mars – Abril d’enguany i que això coincidirà amb el confinament general que se’ns aproxima amb nous ERTOS, i EROS definitius; el desgavell en el control de la covid, en plena efervescència de nou, i amb la incapacitat operativa del Govern Central davant de la que és la pitjor inoperància  del PP en general i del PP madrileny en particular; incapaç d’aplicar  unes mesures que   Madrid està combatent amb el menyspreu més absolut a la pandèmia amb la sola finalitat d’abatre  el Govern de Sánchez  (pandèmia  de la que en som víctimes i de la que Madrid n’ha estat un propagador criminal inqüestionable) i que, en qualsevol cas, arriben tard; o parlem del desastre parlamentari amb que ens distreuen dia a dia,  deixant en evidència una pèssima condició democràtica  i la baixesa humana, cívica i cultural de molts, moltíssims  dels parlamentaris  i senadors, i per tant conseqüentment  de l’Estat espanyol en general...

Podríem continuar assenyalant deficiències  de les que en som testimonis de primera fila. En sembla que totes ens portaran a considerar que l’Estat espanyol està en caiguda lliure vers al desastre més absolut. Alguns parlen obertament d’Estat ja en fallida...

És per tot plegat que, a pesar de tota la situació que vivim, l’absolució de Trapero i companyia, és una bona notícia, Però, malauradament, només  n’és una.

 

J.  Vinyeta

21 d’Octubre de 2020

 

 



[1] https://www.exordio.com/1939-1945/Sounds/endofthebeginning.html