dimecres, de maig 27, 2020

692.- Bye, Bye, Sánchez?


692.-  Bye, Bye, Sánchez?.-

No és el mateix receptar que prendre. Des de Catalunya avisàvem de que l’oligarquia, el núvol, el  deep  State, anirà sempre contra aquell/s que intenti/n lesionar els seus interessos. Catalunya, sota la brama de la unidad de España, havia de quedar-s’hi  unida. Però tots sabem que, darrera de tot plegat, el que hi imperava era la  impossibilitat de que l’estat espanyol perdés el 20% del PIB  i el 16% de la recaptació fiscal. Era una qüestió que afectava directament uns interessos oligàrquics   irrenunciables. Quan l’Estat, el que està per sobre dels governs, que és el que s’autointerpreta  com absolutament i únic imprescindible, preveu lesió dels seus interessos, actua. I ho fa amb els mitjans  que li son més propers que, en la majoria dels casos, coincideixen amb  el poder judicial, el que no vol dir que, si ho creies necessari,  no acabés  per traure el Sant Cristo Gros al carrer, cosa que els que ja tenim una certa edat recordem que ja ho va fer al menys en dos ocasions durant el segle passat, tot i que amb resultats clarament diferents.

Per posar en marxa el què li convingui, el núvol s’utilitza a sí mateix. Entre la  seva infraestructura hi ha allò que en diem les clavegueres de l’estat. I aquestes clavegueres fan que comencin a sortir informacions  des de tot els racons de l’Estat que assenyalen clarament en una direcció pre programada. El moviment de determinat sector civil corresponent i necessari és, com deia Goebbels, fàcil de manipular (Goebbels deia sempre allò de  “...digueu-me com de gran ha  de ser la manifestació..., quanta gent hi voleu...”) i el feixisme, que en el fons és la doctrina que il·lumina els  principis d’aquest ogre tripaire (principis que, quan no els hi convinguin els  canviaran  per altres més propicis i adients), ha sortit al carrer. Sembla que queda clar que l’ofensiva anti Govern PSOE-Podemos està en marxa.

Perquè el núvol té por d’un Govern en el que hi participen comunistes (de saló, tot ha de dir-se), suposats separatistes catalans (més autonomistes que altra cosa)  però que, per acabar-ho d’adobar,  és capaç de pactar amb suposats terroristes (que ho siguin o no, no té la més mínima importància) una destrucció de l’estatus social de privilegi i control del que aquesta oligarquia gaudeix, abolint la reforma  laboral que el propi núvol va imposar al PP de Rajoy.

Un personatge sinistre, Diego López de los Cobos, rep l’ordre judicial d’informar respecta de la manifestació del 8 de Març, perquè una denúncia assenyala al delegat del Govern central a Madrid, com a responsable de l’autorització de la manifestació que és la que escampa la covid 19. I aquell personatge sinistre, que a Catalunya coneixem bé, efectua un informe confidencial i reservat a la judicatura, en el que la culpabilitat, estesa a Fernándo Simón i Salvador Illa, sembla palmària. Però de los Cobos, com a bon empleat i fidel de  la jutgessa   que l’insta a actuar, prepara un informe[1] amb mentides i errors de gruix  notables, tot i que inculpatoris, que la premsa assenyala i fa notar. Marlaska, que és conscient de que la mentida aquesta vegada els atrapa directament, destitueix a de los Cobos i, en solidaritat, plega també el nº 2 de la Guardia Civil, el general Ceña.  Que la veritat hi sigui o no present en l’informe, importa poc. Les mitges veritats   escampades sempre tenen un racó en la societat. Marlaska i tot el Govern, ho saben. Ara, ja saben que n’és d’amarg que l’acció de les clavegueres que fa dos anys aplaudien, els pugui portar a una situació de desfeta total. No és res més que la seva pròpia medecina, i, queda clar, que no és el mateix receptar que prendre...

La guardia civil està emprenyada (sempre ha estat més del règim que del govern socialista...). Marlaska els hi augmenta el sou..., però no sembla suficient. I l’advocacia del propi cos sembla voler prendre part   directament en la baralla. El núvol aplaudeix...

La jutgessa, mol atenta a la voluntat de qui la paga, entén que l’actuació de Marlaska pot ser constitutiva de delicte inclús penal  en vulnerar la reserva de l’actuació del coronel de la GC.  Era la senyal: la oposició entén que Marlaska a violat la independència judicial... La realitat ha estat que, quan aquell sinistre personatge vulnerava drets i llibertats, falsejava informes i mentia descaradament davant de Marchena,  el PSOE aplaudia (i inclús la fiscalia general modificava l’apreciació del delicte de rebel·lió perquè els acusats no podessin quedar sense condemna...). Ara, quan les mateixes fonts engreixen uns fets que es fan perillosos davant de la opinió pública, Marlaska, i això vol dir  el Govern en pes, actuen.  Però es troben mala peça al teler: la roda judicial propícia i pròxima al núvol, ja ha amenaçat. Dels efectes de  la covid 19, podrien penjar-hi acusacions penals greus.

De totes maneres, els que ara aplaudeixin aquest que sembla principi del final de l’època Sánchez, han de ser prudents. Perquè el núvol, el poder real, a  l’ogre tripaire, quan li convingui, se’ls endraparà també. Ja sé que allò que en diem escarment en cap aliè no és possible, perquè només s’escarmenta quan el foc ja t’ha cremat les mans... Però, si tinguessin memòria, se’n recordarien del Sr.  Albert  Rivera Diaz i de que, tot i sent el primogènit, li varen tallar les ales quan els hi feia nosa...

No sé com tot plegat afectarà Catalunya. Hem d’esperar esdeveniments.  El que sí és clar  és que el govern PSOE–Podemos està ara en hores baixes i que necessita, per allò de mantenir les regnes, una altra pròrroga de l’estat d’alarma. Seria el moment de  despertar aquella DUI ara adormida?

J.  Vinyeta
27 de Maig de 2020