diumenge, de gener 26, 2020

669.- Glòria, el Pin Parental, la CUP i Colau

669.-  Glòria, el Pin Parental, la CUP  i Colau.-

Ha passat la llevantada i ha deixat rastre de tristesa i desolació. Ha esta una llevantada més de les que solem tenir, però amb resultats molt més  catastròfics. Ara, un cop passada, entenc que s’imposa una reflexió profunda.  Escoltava divendres pel matí a RAC 1 a la tertúlia, un entès que el varen definir com a paleontòleg climàtic, que a més era historiador.  Mentre xerrava, una classe magistral del sentí comú que demanava per actuar davant de la situació, el silenci entre els tertulians era absolut.  Val la pena escoltar la xerrada[1] perquè la reflexió que se’ns hi imposa cal tenir-la en compta de cara un futur que ja el tenim a sobre. No la deixeu passar.

Vox, suposo que per inspiració opussista, té la genial idea de dotar als pares de la opció perquè triïn si els seus fils poden o no poden assistir a les classes de determinades matèries que son, ras i clar, les que fan referència a l’ensenyament de sexualitat  i comportaments adients.  Ja sé que son franquistes fins el moll de l’os. I ho demostren, perquè  els que vàrem viure la dictadura recordem el tractament de idèntiques característiques al que entre censors, capellans i polítics adeptes vàrem estar sotmesos. Recordo l’esverament de tota aquesta trepa,  quan ja la dictadura donava certs símptomes d’incapacitat, per allò de “...la ola de libertinaje que nos invade...”  Son gent que volgudament han interpretat el llibertinatge  pejorativament i oblidant que la filosofia dels  llibertins (de la que es deriva realment el llibertinatge) al que s’enfronten és precisament a la intolerància religiosa (pot ser per  la seva visió hedonista de la vida, tot s’ha de dir).   La finalitat de tot plegat era, com  és ara, la d’amagar el creixement en el camí de la llibertat i respecta pels altres perquè, per a tots aquells, aleshores, i aquests ara, la llibertat els hi fa pànic.  Que no ens enganyin.

La CUP té la gosadia de demanar que la legislatura acabi dignament. No sé què vol dir amb exactitud, però m’ho temo: que Torra plegui i es convoquin eleccions immediatament. La CUP, com ha fet sempre, tira la pedra i amaga la mà. Son aquells que presumin d’assembleistes, quan l’assemblea ha de decidir resulta que, curiosament, un sorprenent empat deixa la decisió nen mans dels capitostos del partit. Ho recordeu...?

Colau ha aconseguit aprovar els pressupostos municipals. Un acord amb ERC i PSC ha deixat els números afinats i a punt. Però, es clar, Colau és com és i, immediatament que els ha tingut aprovats, pren l’acord que presenten Valls i PP amb la complac ència de Collboni (PSC), de demanar que Barcelona sigui cocapital de l’Estat amb Madrid oblidant, arterament, que més de dos milions de catalans vàrem votar perquè Barcelona fos la Capital de la República catalana. I  deia que ella també havia votat si...!

Ara haurem d’esperar la sessió del Parlament de demà dilluns i de l'actuació del seu President.

J.  Vinyeta
26 de Gener de 2020



[1] RAC  1  a la carta. Divendres 24 de Gener de 9 a 10   i  10 a 11.- https://www.rac1.cat/a-la-carta/el-mon