dijous, de febrer 21, 2019

592.-Noves expectatives judicials. El PP de Casado


592.-Noves expectatives judicials. El PP de Casado

El judici avança. La convocatòria d’eleccions generals pel proper 28 d’Abril fa entendre al tribunal que ha d’accelerar les vistes per  publicar sentència tan aviat com sigui possible  i especialment tant lluny com sigui possible de la campanya electoral i de les eleccions en sí mateixes, encara que això suposi desavantatges per les defenses.

Les declaracions dels encausats van deixant en evidència la poca consistència (o preparació) dels fiscals amb preguntes que no porten en lloc i que permeten als encausats desmuntar-les amb certa facilitat. O, en el cas de Rull, evidenciant les manipulacions fetes per la fiscalia amb, al menys, un  determinat document. Val la pena fer notar que les paraules  rebel·lió i sedició han anat desapareixen  del llenguatge dels fiscals. Potser que la causa l’haguem de trobar en els documents que avui publica El  País, i ja coneguts pel TS, sobre la actuació prevista pel govern de Rajoy que, en cap cas havia pensat en declarar l’estat de setge[1], el que ens fa pensar en que Rajoy no entenia la situació catalana com una rebel·lió... El que passa és que, si així ho comença a albirar el TS, el propi tribunal hauria de reconsiderar la situació dels processats, encara que canviar de doctrina  li pugui representar una plantofada  en tota regla, si és que el TS està per protegir drets, també els individuals...

Personalment, i a riscos de confondre desig amb realitat, tinc la sensació de que Casado pot ser una mica incòmode a sectors del propi Partit Popular.  Ha estat creant un incendi poderós en tot l’Estat per intentar desarmar a VOX i desmarcar-se tant com li sigui possible de Rivera. Però la seva actuació em recorda les actuacions prèvies  dels que després s’han convertit en dictadors. Un país incendiat (per la raó que sigui) i un enemic comú (els catalans en general...) son les dues condicions bàsiques que donen peu a la sortida d’un salvador de la pàtria, a la que, en la meva opinió s’hi acosta perillosament Casado. Aquest no era el paper de VOX? Amb un Casado piròman i bomber al mateix temps,  el PP queda molt lluny del “centro derecha”  en el que el partit diu que vol estar situat.  El PP sabrà, però...  La resposta, el 28 d’Abril.

J.  Vinyeta
21 de Febrer de 2019