dijous, de febrer 14, 2019

589.- Eleccions Generals a la vista?


589.-  Eleccions Generals a la vista?.-

Diuen a Castella allò de “...éramos pocos y  parió la abuela...” dita que, parafrasejant, podríem traduir assenyalant que només ens faltaven unes eleccions generals per carregar més l’ambient. Però ja sabem que, políticament parlant, tot és possible i en qualsevol moment.

El Parlamento  no ha admès els pressupostos que havia presentat i Sánchez sembla que pugui estar abocat a convocar eleccions generals. Ell, i només ell, té a les mans la possibilitat de convocar-les   i fixar-ne la data. O no convocar-les, prolongar els pressupostos actuals i fer la resta per decret, qüestió, dita sigui de pas, a la que ja  ens hi va acostumar el PP de Rajoy.

Davant de qüestions com la que ens ocupa, ja sé que soc mal pensat de mena.  Però em volta pel nas que Sánchez, independentment de l’actuació previsible dels sobiranistes, tenia in mente que la cosa acabés com ha acabat per, de moment, fer callar al menys als seus barons rebels més actius i també a les mòmies que, com bé assenyala un twit que corre per les xarxes,  el vent encara no s’ha emportat. S’ha estimat més aquesta situació que acabar sent crucificat per propis i estranys si hagués atès la més mínima reivindicació sobiranista. La metxa ja la va encendre la pròpia ministra portaveu amb allò del relator.

Entenc dons que Sánchez volia aquest final. PP, C’s i VOX no es cansaran d’exigir la convocatòria immediata de les eleccions. Però Sánchez les convocarà quan la data de convocatòria li sigui més propícia als seus interessos, i no en cap altra moment, qüestió aquesta gens baladí donat que, en aquest interí, ningú, i especialment VOX i companyia, pot cometre errors. Però també temps que, en el meu entendre, es calcularà com a suficient perquè Sánchez augmenti la seva capacitat de convocatòria electoral.

Unes eleccions generals son, a pesar de tot, una capsa tancada fins al recompte final  i, des de ja en fa unes quantes, les enquestes no han ajudat gens a poder fer previsions. Per tant, esperar la convocatòria, patir la precampanya (ja en marxa), la campanya electoral final i, finalment, estar pendents del recompte complert. En qualsevol cas Catalunya serà novament el centre de totes les declaracions i meetings. Ens tindran en el centre del discurs i Europa i el món tornaran  a tenir informació de primera mà de la voluntat destructora de Catalunya per part  de la España Imperial tardofranquista...

J.  Vinyeta
14 de Febrer de 2019

P.S.:  Acabant aquestes ratlles, Sánchez no ha fixat encara el dia de es eleccions que els rumors sitúen el 28 d'Abril.