dissabte, d’octubre 20, 2018

565.- Rectificació del Suprem


565.- Rectificació  del Suprem.- 

La rectificació del Suprem deixa a la vista les misèries d’un sistema judicial que actua en funció dels interessos d’aquells que dominen el cotarro. Que un Estat que pertany al club (possiblement mai tant ben dit...) dels suposats països més progressistes del món mundial  i amb una suposada justícia independent, sigui capaç de donar espectacles com el que ha donat el seu tribunal Suprem reconsiderant les sentències pròpies, fa por. El fet  ens diu, i penso que de forma definitiva que, en aquest País,   el moll de l’os de la justícia es mou per interessos que resulten ser concrets i a favor dels de sempre.  I, el que és encara pitjor,  amb l’aquiescència dels membres del Govern Central, mes pendents del premi  a obtenir amb la utilització de les portes giratòries.

La situació d’indefensió jurídica que el Suprem ha creat amb les seva decisió, deixa als ciutadans de l’Estat, en especial els que tenen pendents la firma d’hipoteques  i que, per  tant, tenen en joc unes arres que  poden perdre per l’endarreriment de les signatures corresponents, és realment alarmant. Perquè al mateix temps que el Suprem ens diu que la famosa sentència queda  penjada com un fuet, res ens diu  de com queden  garantits els  drets que en res venen afectats per la reconsideració de la sentència i que res tenen a veure amb el caràcter bancari de la mateixa en tant que el Suprem no prengui decisió definitiva: imaginem que avui, per exemple, alguns havien de signar davant de notari i avui, precisament avui, els hi vencen les arres i no han pogut signar, les perdran? Perdran els drets que han anat adquirint durant tot el procés de la creació de la hipoteca, arribant a perdre les arres perquè el Suprem ha creat una situació d’inseguretat jurídica alarmant? La banca no hi perd res. Però pel ciutadà afectat pot ser dramàtic...

És evident que, aquesta decisió, mostra la debilitat d’un sistema judicial que davant duna decisió tècnica que lesiona interessos dels poderosos, és capaç de reconsiderar-la en funció i momentàniament a favor d’aquells interessos lesionats. ¿Aquest és el tracta que els que de poder en tenim gens podem esperar d’una justícia  que és a  l’estructura bàsica de qualsevol estat de dret que s’apreciï com a tal...? Sí...? No...? Estem a la intempèrie...?

Potser el que no hem  oblidar és que aquest suposat Estat de dret es diu Espanya...

J. Vinyeta.---
20 d’Octubre de 2018