diumenge, d’octubre 07, 2018

561.- Setmana inquieta


561.- Setmana inquieta.-

Substitució  de parlamentaris  o  delegació de vot de parlamentaris: sembla que ha estat el rovell de l’ou de tot el merdé amb que ens han obsequiat aquesta setmana passada ERC i  JxCAT, amb un  President de la Generalitat fent de baula extra  perquè la corda no es trenqués. El que que ERC proposava era la  substitució de Puigdemont al Parlament, qüestió inadmissible. Per arreglar-ho, l’ultimàtum de Torra a Sánchez va esparverar a les files d’ERC (Rufián va saltar només sentir-lo...).   Torra i Aragonés,  varen sortir a dir-nos que faran bondat al menys fins les sentències... ERC, és fiable?  Penso que no. Continuo preguntant  qui mana al Parlament i si s’hi respecta la figura del President Torra per part dels partits suposats sobiranistes, especialment per part d'ERC.  Ningú respon.

I abunden les sospites: com que ERC sembla portar una deriva autonomista, amb el relat permanent de l’increment de la base republicana (relat que des de fa anys que li vinc sentir dir) sense res més concretat al respecta, ens surt el Sr. Tardà per a dir-nos que si l’Estat espanyol proposés un Estatut de caràcter federal, podria ser acceptat per una bona part del sector sobiranista, la qual indicació encara fa tremolar més a tot el sector al que el Sr. Tardà es refereix... i no em sembla pas que descontextualitzem les seves paraules. ERC, és fiable? Penso  que no.

És evident que la situació  política actual catalana és d’una complexitat  escandalosament especial i que son necessàries discreció,  astúcia i prudència. Però també és ben cert que mai fins avui una majoria del 51% segons enquestes, brama fort pel compliment del resultat del 1-O/2017. Òmniun i ANC empenyen seriosament i  sabem de les respostes que obtenen. A ERC li queden ja poques oportuitats per deixar de posar pals a les rodes,  perquè si no  l'onada que es veu venir li passarà per sobre.  

El temps juga a favor nostre, no ho dubto. Però l’espera no pot ser il·limitada. Òmniun i ANC ja ho diuen. I  ERC ha de recordar que no va guanyar les últimes  eleccions.

J.  Vinyeta
7 d’Octubre de 2018