dimecres, d’octubre 10, 2018

562.- Dignitat [1]


562.-  Dignitat [1].-

Les coses es van aclarint.  Posem-hi una mica de fantasia.  Junqueras pacta poder-se presentar a les europees i, al mateix temps, prepara a Sr. Torrent, President del Parlament, com a candidat a President de la Generalitat en  les “properes” eleccions catalanes, qüestió que ERC s’encarregarà de forçar amb desplantes permanents a l’acció de Govern de Quim Torra que no tindrà altra remei que convocar-les. La república, segons aquest esquema, quedarà  encallada, potser definitivament, arrel de la preparació d’un nou Estatut (això si, de caràcter federal...) acció que permetria a Sánchez presentar-se com el gran  “solucionador” de l’anomenat problema català i a ERC la Presidència de la Generalitat. Convindrem que  se non è vero è ben trobato... Però és molt possible que la fantasia sigui real i veritat.

El Sr. Torrent,  té els sants bemolls de dir-nos que el que no s’hi vegi en  pit per arriar el Procés que plegui: em sembla evident que s’hauria d’auto escoltar, perquè en massa ocasions no ha estat a l’alçada de les circumstàncies. Primer va estar la suspensió del Ple per evitar el nomenament de Puigdemont i, després, ha anat frenant el Parlament de forma constant, suposo que seguint ordres del partit i cuidant-se de que res pugui alterar judicialment la seva feina, per arribar al dia d’avui en que s’alia amb l’enemic per deixar Quim Torra en minoria al Parlament. ERC va perdre les eleccions, no ho ha paït i, com els unionistes, vol guanyar als despatxos i des de la presó el que va perdre amb les urnes. Malauradament confirmo allò de la manca de fiabilitat de ERC en el procés independentista.

Avui, refullejant  Mafalda (un exercici que entenc molt recomanable), sempre aguda amb l’esdevenir de cada dia, n’he trobat una de les seves tires que em sembla s’adapta als fets d’avui.  Mafalda va pel carrer i es troba un cartell que diu “Prohibido pisar el cespet”  i mirant-se el cartell, i amb aquell to tan propi respon preguntant  “¿Y la dignidat no?”  Dons no, Mafalda, no està prohibit trepitjar-la, potser  perquè  molts ni tan sols saben el que és  ser digne ni saben protegir la dignitat dels càrrecs que ocupen.

Ah...!  I a les CUP, quan ens parlin de desobediència, les hi recordarem la desobediència  exemplar i de saló de l’alcaldessa de Berga...

J.  Vinyeta
10 d’Octubre de 2018



[1]  http://www.wordreference.com/definicio/dignitat    És la definició més complerta que he trobat