dimarts, d’octubre 02, 2018

560.-1 d'Octubre 2018



560.-1 d'Octubre  2018

Ja han passat el 29 i 30 de Setembre i el 1  0 del 2018. Ara, un cop acabat tot, entenc que comença l’hora de reflexionar i si s’escau traure’n conclusions.

Entenc que Interior no ha cuidat les coses. Que les manifestacions no necessiten autorització i, per tant, Interior no les pot prohibir, va a missa.  Però deixar feixistes i antifeixistes a tocar, és garantia de que acabarà malament. Tinc la sensació de que Buch i companyia volien quedar bé i em sembla que tot, el dispositiu i actuacions dels mossos, tenien la finalitat d’agradar a Madrid. No volen ser tatxats d’inoperants..., però, l’autoritat i les decisions organitzatives estan en mans del Conseller...? Totes...? A vegades no dona aquesta sensació.

Jusapol suposo que té clar que, per molt que inventi, no té suports a Catalunya. Dues-centes persones, i no gaire més, no son res més que un intent de  provocació orquestrada. No hi havia res a manifestar: si tenen problemes laborals, que es manifestin al Psg. de La Castellana, a Madrid. Tot el que no sigui això només és provocació. La ciutadania va omplir el carrers del centre de la Ciutat per evitar que els feixistes se’n apoderessin, perquè  recordin que no son ben vinguts, mai.

La ciutadania indepe necessita i  demana lideratge. No vol  (no volem...!) que any rere any anem celebrant un resultat  guanyat amb sang (perquè  va  haver-ne) i sense  la seva aplicació. Vàrem posar uns polítics per endegar-ho. Uns, ERC, ja s’han tornat autonomistes. Els altres, segueixen aquell mateix camí? Que ens parlin clar, que ens tractin com adults, i si les decisions s’han de prendre des de Brussel·les, entendrem que ha d’haver-hi la prudència que vagin marcant els advocats. Abans del 1 O – 2017 se'ns deia  amb   claredat que hi haurien urnes i paperetes... Les vàrem defensar, vàrem votar i vàrem  guanyar. Per tant,  què es pensen? Què no defensarem altres coses més transcendents? El que deia: que se’ns tracti com adults...

J. Vinyeta
                                                   

2 d’Octubre de 2018   

 P.S.:  Aquestes ratlles han estat escrites abans del discurs del President en el Ple d’avui al Parlament. Sembla que va en la línia del comentat en l’últim paràgraf i estableix un mínim full de ruta. El llegirem em calma.