diumenge, de juny 10, 2018

541.- De C’s



541.- De C’s.-
Carrizosa, el portaveu del grup capitanejat per Inés Arrimades, ha estat reprès per la junta de portaveus del parlament Català. Carrizosa sap que té un paper difícil perquè, quan no s’aporta raons suficients per arribar a acords, no li queda més remei que atiar la bronca i les amenaces. Els juristes del Parlament en tenen la pipa plena i en més d’una ocasió ja han expressat el seu malestar per les males formes  de qui no tenint res per oferir, es dedica, mal educadament i amb prepotència, segons els mateixos juristes, a importunar i amenaçar  per fer-se notar. En la última reunió de portaveus, va actuar com sempre però, aquesta vegada, inclòs el portaveu del PP, varen dir-li que ja n’hi  a prou. Ignoro si Carrizosa serà capaç de acceptar el “consell” i començar a caminar, encara que no li agradi, amb la trista convicció de que, per molta força que hi imposi, la seva minoria és la que és i que no li dona per a res mes que per a ser el nen mal educat que és. I que, tot i que per pura obediència fa el paper que fa, és ben  cert que, mal sigui per pura relació social, necessita millorar...  Difícil.
C’s necessita fer un tomb. La caiguda del PP, qüestió de la que  en desconeixem per ara el que podríem dir-ne resultat a mig – llarg termini, és evident que ha descol·locat a Rivera.  El hombre del odio, com tant bé ha estat definit des de les columnes del GARA del 24 passat de Maig, ha de continuar odiant per a intentar  guanyar al PP en la oposició al Parlamento.  I això obliga a Arrimades, aquí, a Catalunya,  a mantenir el discurs caduc habitual i a Carrizosa, fidel  a la que el paga, a ser tant estúpid i tant mal educat com se li permeti. Però, tot plegat, passa perquè alguna cosa els hi va anant malament a tots ells: les enquestes ens diuen que Arrimades va perdent pistonada entre els seus. Ha estat una constant des del mateix dia 21 D en què, amb tot a favor,  es va quedar a les calces, tot i havent  inflat enquestes per allò de que la gent s’afegeix sempre al carro guanyador, i va aconseguir que “els dolents” suméssim més. Ara, amb el 155 desarborat i amb un PSOE que insisteix en parlar (tot i que en principi des d’aquí entenem que parlar no és sinònim de moure’s...), a Rivera i als seus només els hi  queda l’odi i l’oposició  permanent.
Però el Sr.  Rivera hauria de recordar aquell capellà D’Arnes que, l’any  1936  des de la trona deia allò de “Azaña,Azaña...Dios tiene una  caña muy larga... Y si  no te pega hoy, te pegarà mañana...”[1] No sé si tots plegats son creients o no (si ho son, la manca de caritat cristiana és evident i l’infern està garantit...), però, amb aquest odi que arrosseguen i que és l’única “qualitat” que saben presentar, els hi podríem parafrasejar el dit del Capellà d’Arnes, oi? Rivera, Girauta, Arrimadas, Carrizosa, Cañas..., sabran que han de fer, especialment ara en que han quedat un xic desconcertats... i que s’han anat guanyant antipaties arreu?

J.  Vinyeta
10 de Juny de 2018



[1] Carta de Josep Sánchez Cervelló a l’Arquebisbe de Tarragona i Primat.- https://blocs.mesvilaweb.cat/jrenyer/?p=252498