dimecres, de juny 06, 2018

539.- Arriba el PSOE (PSC) i Rajoy se’n va


539.-  Arriba el PSOE (PSC) i Rajoy se’n va.-

La moció  guanyada per  Pedro Sánchez ja està en marxa. Personalment, i tal com vaig  dir, no em va fer cap gràcia que els grups catalans hi donessin suport perquè entenc que, no solament PSOE i Cia no son de fiar sinó que, sota la mirada venjativa del PP i de C’s,  qualsevol puça sobre del seu cos i especialment qualsevol puça deixada en el cos republicà català, en seran bous que arrossegaran el barco socialista fins ha fer-lo embarrancar i a nosaltres encara ens complicarà més la vida. Rivera vol eleccions, tot i que no sembla ser la primera voluntat del PP, perquè entenc que el PP sí que ara  està massa  atrafegat  per tirar  endavant  definint lideratge, però sí que voldrà al PSOE  a la deriva i contra les roques.   Cal recordar que tant al C’s com al  PP, ara compten amb l’ombra d’Aznar que, tot i que sempre ha estat present, ara ho fa intentant assegurar-se el lideratge i reconstrucció del que ell anomena el centro derecha nacional... Serà un nou partit o refondrà PP i C’s o tot quedarà en res perquè les sentències judicials que han de venir potser que no li deixin espais o no li donin opcions per fer  res o perquè Rivera i el successor de Rajoy  s'hi possin de cul...? Tornant a la moció, tal com també  vaig dir assumeixo els fets.  És per tot plegat que també espero que, a les primeres excuses sobre del incipient diàleg promès de Sánchez o del buit del seu contingut,  a pesar de tots el pesars, se li retiri el suport donat. La societat civil catalana ha acceptat tot plegat, perquè s’omple de satisfacció i baveja veient marxar Rajoy i tots els seus. Però no s’han de confondre les coses.

El primer nomenament va caure en mans de Borrell en Afers exteriors. Hi ha una piulada  de Sala-Martin que  ens recorda el passat boirós  de l’actual ministre. El record del seus amics a la Hisenda  a Barcelona, el seu pas fraudulent per la Universitat de Florència, la fallida d’Abengoa..., no auguren massa cosses bones per aquest ministre donat que, en la memòria de tots, son temes que no s’obliden. I des del punt de vista indepe, aquella desinfecció necessària o les seves participacions en les manifestacions unionistes més ultres (acompanyat d’Iceta, no ho oblidem), fan que només podem esperar un recorregut pel món i en especial per Europa, glossant el pèssim estat econòmic de Catalunya, la incapacitat per a transformar-se en Estat  i el rosari de la inexistència del dèficit fiscal de Catalunya respecta de l’Estat espanyol: mentides que justifiquin una actuació com mínim dialècticament violenta. Diuen que hi ha miracles... Em sembla que el que toca fer és estar amatents perquè sent com és una mica bocamoll, per les seves paraules haurem de imposar-li  la penitència...

De la sortida de Rajoy, val pena llegir el comiat que d’ell fa Milian Mestre a la pàgina 5 de El Punt Avui, amb el títol de Adéu, Mariano en l’edició d’ahir  dia 4.  Milian és un home ben informat que es vol situar per sobre del bé i del mal i que, en conseqüència és el que té la raó permanent.  Però val la pena saber de la fundació del PP de Fraga a Catalunya i de la catilinària,  mai tan ben dit, contra Mariano, al que acusa de destrossar el partit en perdre  uns objectius claus inicials. Catilinària perquè, com Ciceró a Catilina,   Milian li diu  a Mariano allò de   ... fins quan penses abusar de la nostra paciència?

Imagino que avui es farà públic  el nou Govern, donada la visita protocol·lària de Sánchez a Felip VI que se suposa amb aquest  fi.  Mirarem de llegir els currículums i, posteriorment, en parlarem.

J.  Vinyeta
6 de Juny de 2018