divendres, de juny 08, 2018

540.- Del nou Govern PSOE i de qüestions jurídiques


540.- Del  nou Govern   PSOE i de qüestions jurídiques.-

VolÍa parlar el Govern del PSOE. Però un cop vist, m`ha semblat que les millors definicions ja hi son  a tweter. Algú deia que és un Govern  que va del cel a les clavegueres. Un altra, deia allò de que és un Govern que ha agradat més  al PP i a C’s que a la resta del País (i la resta  en som uns quants...). I la definició clau: Sánchez ha oblidat que els que el varen votar ho varen fer per fer fora al PP..., però no perquè muntés un Govern que ens confirmés que el moll de  l’os de l’Estat està a les mateixes mans, sigui quin sigui el color del Govern que es formi.  Des d’un punt de vista personal, un Govern amb Borrell (de clara oposició a tot el que flairi a  Catalunya...), amb Calvo  (negociadora del 155 amb el PP i C’s...), amb Grande Marlasca  (de bon record al País Basc en general, per a Bildu en particular i per   a la resta de l’Estat...), amb un ministre florero enamorat dels pits de AnaRosa, o amb un minsitre de valencià Foment (Abalos) que no sembla recordar de la necessitat de les infraestructures catalanes (que fins ara rebutjava...) i que son amb  les que han de donar sortida a tota la economia espanyola, poca cosa hi podem dir.  Si alguna cosa té real intenció de fer aquest Govern respecta de Catalunya, ja ho veurem i penso de de forma immediata. Per tant, em sembla més important parlar de coses que poden tenir efectes de major transcendència.

Em sembla que el més important del que està passant, és la querella que s’ha muntat contra Llarena. Una querella que resulta aplicable arrel  d’unes declaracions a Astúries sobre la politització  de determinats delictes pels que  manté empresonats als Jordis i companyia.  Llarena està citat el dia 4 de Setembre a declarar a Bélgica. Tal com van les coses, amb l’emprenyada de l’imperi davant d’una citació que segur que considera ignominiosa i inacceptable, afegint-hi la denúncia per prevaricació signada ara per més de 2000 republicans  (que es deriva de les declaracions de Pérez  Royo sobre la vulneració dels drets dels votants de Catalunya...), em fa pensar que tot plegat pot acabar, en el millor dels sentits, com el rosari de l’Aurora, amb tota la trepa de presoners i exiliats,  al carrer i tornats a casa, amb la nul·litat de tot el procés judicial.

L’Estat espanyol pot posar, davant de tot plegat, tota l’artilleria que vulgui. Però, potser perquè soc mal pensat, se’m acut imaginar que, si arrel de tot aquest merdé jurídic, l’Estat espanyol veu la sortida per no haver d’anar a parar al Tribunal d’Estrasburg i estalviar-se tot el que li caurà a sobre un cop posat allà, encara que no sigui de forma immediata, però segura en un futur, em semblaria normal que arrel de les querelles, desamparés a Llarena i Lamela i acceptés la nul·litat de les causes que, en acceptar-les, li trauria un greu problema de sobra.  No es tracta d’imaginar: es tracta tan sols d’observar una realitat que sembla que es va imposant i de saber que, de la independència judicial d’aquest País, poc o res se’n espera: qui paga  mana....

Tot plegat em sembla molt més important que la formació d’un Govern del que, si no hi ha miracles, res podem esperar.  Esperem a veure com progressa tot el tema jurídic perquè em sembla que, si no va per on he comentat, malauradament, no té altra sortida  possible.

J.  Vinyeta
8 de Juny de 2018