dimecres, de gener 29, 2014

214.- El Partit del Plasma

214.-  El Partit del Plasma.-

No sé qui va ser l’inventor de la flamant idea, però la clarividència (pròpia de l’agudesa de la que no tots disposem) ha estat, com diríem aplaudint i redundant palmària. Només vull fer alguns constatacions i poques coses més del desembarc del PP a Barcelona. Perquè, com ens diu l’ANC, nosaltres, a la nostra feina!!, que Déu ni do la que tenim.
 No he participat ni seguit exhaustivament cap de les “reunions” de la famosa convenció que el PP ha mantingut  aquest cap de setmana passat a Barcelona. Però, per les referències de premsa que he anat tenint, va ser  “La Convenció del Plasma”. És a dir: el PP  (Partit del Plasma) va fer totes les declaracions pensant en la resta de l’Estat a través d’una TV, de plasma. Serà perquè se sap perdedor de qualsevol  contesa electoral propera, especialment a Catalunya? És indiferent. La realitat és que al PP  els catalans, per a molt que s’hi vulguin assimilar, barrejar o/i identificar, els hi som indiferents: els importa, únicament, mantenir aquesta forma de colonialisme del segle XXI.
Que parlen per a la resta de l’Estat, és evident i només cal recordar allò dels “machetes” de la Dolores de Cospedal  o el “sufrimiento” de la Sra. Alícia comparatiu al que han sofert  al País Basc. Les dues coses son tremendament ofensives. La primera perquè, fins avui, els únics que han fet servir baionetes per anexionar-se  un  territori conquerit varen estar els seus  avis de clara ascendència franquista (no cal anar tres-cents any endarrere). I la segona perquè el PP en general i al Sra. Alicia en particular no son ningú per apropiar-se del sofriment general o particular de les víctimes  dels etarres i, el que és pitjor si hi cap, comparar el moviment secessionista català, pacífic i democràtic, amb un moviment armat que res te a veure amb nosaltres. És, per dir-ho de forma suau, com ja ho ha definit algú, senzillament  indecent. Sempre fan el mateix i només cal recordar, al Parlament i fa pocs dies, quan la mateixa Sra. Alicia, s’atorgà l’exclusiva representació de  milions d’immigrants, els “altes catalans”, i que va tenir la millor resposta pel portantveu de les CUP en el mateix lloc i mateix dia.
Que parlaven per l’Estat espanyol  queda també clar quan el Sr. Montoro té por manifesta de donar les dades corresponents a les balances fiscals i ens diu, sense ser conscient del que diu,  que podrien ser un niu de interpretació secessionista (encara més?) i que, per tant, han d’elaborar-se  amb criteris regionals, Serà una forma de no saber, o no voler dir, la recaptació per via  “solidaria” de determinades comunitats (Extremadura, Astúries o Galícia, per exemple)[1] que, s’ha de dir, deixaran, si es mostren les balances fiscals reals, de ser llengudes i acusadores en veus dels seus caps de govern de deslleialtats institucionals catalanes, amagant les que els hi son pròpies i que, aquestes si, només fan que difuminar la pèssima gestió portada a terme pels partits als governs durant lustres d’aquestes comunitats en que la política del subsidi ha estat la norma[2] que ha imperat en molt bona par en elles i en la resta de l’Estat.
Tot plegat, amb anades i vingudes, estan  presentant-se, aquests Srs. del PP (Parit del Plasma) com amos i senyors d’un territori, el nostre i, avui per avui, plantejant que no hi cap possibilitat de que aquest territori deixi de ser seu. Com els gibraltarenys a la fi dels anys 60’s[3], a Catalunya, els catalans i especialment els anomenats independentistes, tenim l’absoluta convicció de que Rajoy no vol als catalans que diu estimar. Vol la sobirania sobre de Catalunya i res més. I això no te res a veure en el que ens volen fer creure. Això i què, si Catalunya marxa, es quedaran sense el 20% del PIB. El demés no son més que fal·làcies i excuses de mal pagador. I mai tan ben dit.
El Sr. Rajoy ja té acostumat a la resta de l’Estat a fer  les conferències de premsa darrera d’un televisor. Per tant,  res de nou. Ni tan sols un  pla B pel tema català...

J.  Vinyeta
28 de Gener del 2014




[1] L’article  al respecta de Geremà Bel a La Vanguardia   “Mort el gos…” (28/01/4/2014), és prou gràfic
[2] És conegut  l’ús dels fons europeus rebuts que han acabat en negocis ruïnosos...
[3] Franco va tancar la frontera amb Gibraltar amb l’esperança de  que l’ofec econòmic i social fes canviar d’opinió als gibraltarenys i que demanessin la ciutadania espanyola. Han passat els anys i els gibraltarenys continuen sent amos del seu destí.  I no  serà perquè l’Estat Espanyol no hagi fet esforços per invertir el procés!