dilluns, de juliol 08, 2013

192.- Coses del País

192.-  Coses del País.-

No sabria definir l’Estat en el que estem vivint. És cert que hi ha una involució política que, tot i que es nega des de Madrid, totes les mesures, especialment les econòmiques i, més en concret, les que afecten a l’Estat Autonòmic, sembla que tenen com a objectiu aconseguir que tots acabem “entenent” que la recentralització és necessària. El Sr.  Montoro està permanentment en aquesta línia d’actuació, ja sigui amb  el dèficit, o ja sigui inventant coses, com el del pagament a 30 dies per part de les Administracions, les Autonòmiques evidentment, sota l’amenaça d’intervenir-les si no ho fan així (oblidant que ell és el primer morós del País, al menys pel que fa referència a Catalunya). Però el dia a dia continua entossudit en mostrar-nos  fets concrets que deixen al Sr. Montoro en segona línia de l’actualitat.

Hisenda s’equivoca en el tema d’unes finques de Cristina de Borbó i en dona la culpa als notaris i registradors. Aquests rebutgen ser-ne els autors del desori i la fiscalia anticorrupció balear continua assegurant la no imputació da la Infanta. Però sembla que de resultes de la investigació de tot el cas NOOS, el Ministre Gallardó també en resulta esquitxat. La fiscalia de Madrid apel·la  l’auto d’empresonament de Blesa,  aquest surt de la presó i la Fiscalia Anticorrupció demana que el jutge sigui apartat del cas... ¿Què passa en aquest País en el que sembla que els fiscals actuen d’advocats defensors?.  Bárcenas  finalment ha estat empresonat. Però ha quedat en la gent del carrer el convenciment de que ho serà per pocs dies i preguntant-se a més  si iniciarà ara el circ de declaracions inculpatòries de les que sembla que el Sr. Aznar tampoc en sortiria ben parat, i si és per  aquest “perill” que no ho ha estat abans, d’empresonat ¿serà per les mateixes circumstàncies que no han estat empresonats Millet i Montull en el cas Palau? M’agradaria no poder-ho ni pensar, però...!

El PP no en té prou de problemes que des de Catalunya l’ínclita Sra.  Alicia  es fot ella sola en un merder que li pot donar disgustos. Vol tancar el cas Mètode 3 a canvi d’uns diners (que donarà graciosament a entitats socials) i de que la  famosa conversa gravada al Restaurant  no sigui feta pública i que sigui, conseqüentment, considerat delicte la seva publicació o difusió.  ¿Que hi ha en aquesta gravació que tant preocupa a la Sra. Alicia? Alguna cosa  ha d’haver-hi perquè estigui tan poc cofoia del que va dir i cuidi tant que no hi hagi difusió de la mateixa. En una roda de premsa  sobre l’afer vaig sentir que un  periodista li preguntava per determinats fiscals amb els que te bones relacions... Ara la Fiscalia vol continuar per la via penal fins arribar a descobrir qui va ser l’autor de la gravació. Pot passar que aquesta diligència de la fiscalia vagi encaminada a “protegir” a la Sra. Camacho cercant culpables que l’eximeixin del fet, tot i que el treballador de Metodo 3 que va instal·lar el micro dins de ja famós “florero”  afirma que ella, la Sra. Alicia, sabia  perfectament de que anava l’assumpte. Males veus assenyalen, en descàrrec de la Sra. Alicia, el Sr. Zaragoza (PSC) o al Sr. Martorell (CiU) com presumptes responsables d’ordenar la gravació...

El problema que tot això ens presenta és el de viure en un Estat que, tot i semblar de fireta, és duríssim amb el ciutadans i tremendament complaent amb el poder i la corrupció.  ¿Pot arribar el dia en que brolli en aquest Estat un moviment com el famós Mani Pulitte d’Itàlia encapçalat per jutges i fiscals una mica tips de tot plegat?




J.  Vinyeta
5 de juliol 2013




PS.: Aquest cap de setmana hi haurà reunió a Còrdova entre PSOE i PSC. El Sr. Navarro es presenta amb una fórmula federalista que ja ha estat rebutjada d’antuvi per Rubalcaba. ¿Què  pensa fer  i cap on anar el Sr. Navarro - PSC? ¿Algú dubta de que primer serà la E del PSOE que la C del PSC?