dijous, d’agost 03, 2023

768.- ER vol ser independentista

768.- ER vol ser independentista.-

ER, que ha participat activa i positivament en les mocions parlamentàries que han estat  favorables del PSOE, durant anys,  aprovant-los-hi  posteriorment els pressupostos generals a canvi de res, que ha participat obertament en decisions del Govern Central negatives pel nostre País, que ens ha arribat a  anomenar suposats acords favorables a la catalanitat que mai s’han complert; que ha anat perden suport electoral per la seva pèssima actuació en la defensa dels interessos independentista i dels possibles favorables globalment a Catalunya, com seria el tema de l’expoli que patim tots els catalans, que ha interposat sempre els seus interessos partidistes i els egos d’alguns dels seus dirigents als interessos de la ciutadania catalana, que trenca un govern per poder ser encara més del PSOE...., ara, aquesta ER castigada en les dues conteses anteriors, perduts sis escons a Madrid, i no sé quants municipis amb la pèrdua econòmica que es fa sentir, que després de demonitzar   la DIBA si hi afegeix per recuperar un mínim de la participació econòmica perduda, ara, quan ja no li queda ni esma i està fent equilibris per mantenir-se en un govern amb minoria, ara és quan demana auxili per portar endavant allò que tantes vegades li ha demanat la societat civil i al que sempre si ha negat al·legant la existència una suposada taula de negociació  que ni tan sols s’ha reunit mai, o perquè ha demanat un acord de claredat, elaquell de funestes conseqüències pels interessos quebequesos... Ara, quant ja ho té tot perdut i ens surt dient que ha estat la  guanyadora d’unes eleccions[1] que  en realitat l’han  deixada tocada de mort, ara, vol estendre la  mà, amb bona fe, ens diu, a tots aquells que ha deixat durant anys  penjats. Ara proposa la  unitat del món independentista. I, ara, també  vol que ens la creiem

Em ve a la memòria un sonet  de Lope de Vega   que fa  referència als constants dubtes de S. Francesc d’Assis i que em va caure en un examen de Literatura castellana  --  Interpretación de textos ja fa un munt d’anys. És  aquell que comença dient   allò  de   Qué tengo yo que mi amistat procuras...?

Se’m acut pensar que els senyors de Junts s’estan fent la mateixa pregunta. La resposta em  sembla senzilla: tenen  els sis escons que ER ha perdut... La història de la resposta a la proposta d’ER està, evidentment, per escriure-la. Personalment m’agradaria que acabés  de la mateixa manera que acaba aquell sonet, dient:

Mañana le abriremos, para lo mismo responder mañana

J.  Vinyeta

3 d’Agost de 2023