dijous, de maig 20, 2021

733.- Silencis

 

733.-  Silencis

O així m’ho  sembla. Després de l’anunciat acord d’ER i Junts per  governar, no hi ha  hagut més que silencis...  llevat d’una tronadora Elsa Artadi que, trencant totes les enquestes, ens diu que no vol entrar al Govern de la Generalitat. Només vull assenyalar la proximitat que Elsa ha tingut sempre amb el Presidents Puigdemont i Torra.  Pot ser, ella sabrà millor que ningú, evidentment, si ara, en aquest acord, hi troba a faltar aquells als qui sempre ha estat fidel, o al seu esperit i tutela. Ella sabrà. Que cada un ho entengui com vulgui.  Personalment em sembla entendre allò de  no voler participar en el que pot arribar a ser una desfeta històrica.

Novament hi ha hagut por. Bàsicament por a unes noves eleccions que tampoc sabem si haguessin arribat i que, un cop pactada la legislatura,  tampoc sabem el que durarà.  Però quan un partit (en aquest cas, tots dos) té por a unes eleccions, és que entén que és més important el partit que el que representa pels seus votants: ER sempre ho ha  entès  així però, potser il·lusòriament,  crèiem que JpC, no triaria  el mateix camí.  En unes eleccions es pot perdre algun llençol, és cert. De mateixa manera que en el millor dels pactes i acords també se n’hi perden, de llençols. Però ara, després de tenir por a unes eleccions, conservant el millor per el partit, i pactant  una governabilitat que molts, massa gent, no entenem, ens quedem amb el convenciment de que el món independentista, ara, no hi ha perdut un o dos llençols, no: tinc la sensació de que ha/hem perdut tot l’aixovar.

L’article que signa J. Cabré  alMón i que titula  Blanques  juguen [1]  és veritat que m’ha fet rumiar. També és cert que, en moments de desànim un clau roent és sempre un agafador. El que és cert és que la justícia europea no necessitarà cap embat per deixar les coses clares i que aquesta claredat tombarà l’esperit Marchena d’un Estat que li costa poc oblidar-se de qui té hospitalitzat a Logronyo[2] per raons ...estrictamente humanitarias... i que és capaç de rendir-se, davant Marroc,  fent que l’Audiència Nacional el reclami  a declarar per crims de   lesa humanidad. Quan  la Justícia europea concreti, podrem trobar-nos de nou al President Puigdemont passejant per Amer, o Barcelona... Si,  això serà. Però ara encara no és. Mentre,  especialment Junts, no ha tingut el valor  d’assumir la voluntat dels seus votants, amb l’excusa d’una suposada taula  de diàleg que, a pesar de la opinió de Cabré, no servirà per a res més que dilatar una decisió que Catalunya ja va prendre aviat farà quatre anys.

Cada vegada em sembla més clar que  serà la societat civil qui, aquella decisió, la  tiri endavant.  Donec Perficiam.

J.  Vinyeta.---  20 de Maigs de 2021



[2]Brahim Gali líder del Polisari,  que ha estat la raó de la invasió marroquina que encara mig dura.