dijous, d’agost 20, 2020

700.- Cayetana

700.-  Cayetana.-

Casado  a fulminat Cayetana. Ella, que diu que els jutges  han de  ser triats pels propis jutges, ha entrat en col·lisió directa amb Casado que sembla tenir en dansa un conveni amb el PSOE per renovar el que fa tres o quatre anys que ja s’havia d’haver fet: el CGPJ i el TC perquè em sembla que entén Casado, com ho entenem tots, que la judicatura s’ha convertit en l’autèntic poder de l’Estat i que (inclús ell), s’està a l’atzar de la voluntat dels jutges.  Suposem amés que, a pesar de que Cayetana no vol emprar mai termes esportius, ha guanyat un sector moderat dins del PP que tem que amb Cayetana  VOX se li acosti massa i que, al contrari, vol que el que pugui quedar dels  de C’s  faci cap vers el PP. Diguem que, d’entrada qui hi perd és Aznar. Després, el que ha quedat ferit, i es nota, és l’orgull d’una aristòcrata i, com a tal, habituada a ser considerada diferent i en cap cas exclosa de la notorietat.

I així ha estat. Immediatament després de la seva destitució com a portaveu del PP, munta una conferència de premsa i es despatxa a gust i, en  certa manera, de forma sorprenent. En la roda de premsa Cayetana diu moltes coses, algunes com les següents:

 

... La llibertat no és incompatible amb la autoritat...

... Discrepància no és el  mateix que deslleialtat, llibertat no és indisciplina, pensament propi no és mai un atac a la  autoritat...

... La política ha d’anar de la mà del pensament crític i de l’anàlisi crític  de la realitat...

... [la política] no pot ser una visió que no reflecteixi la realitat...

...[he demanat, diu] la llibertat de vot dels parlamentaris en  assumptes  morals (no assenyala quins son aquests assumptes...)

... La unió  neix de la diversitat i del debat, mai de la imposició...

...  La homogeneïtat sempre empobreix...

...  El nacionalisme és una ideologia profundament reaccionària...

... A vegades em pregunto si  és radical fer una oposició radical i indòmita al govern [...] més ultra de la democràcia  espanyola...

... Una Espanya d’homes lliures i  iguals davant la Llei...

 

Deixo la roda de premsa referenciada  per qui ho vulgui comprovar[1]

He dit que, en el meu entendre, les declaracions eren en certa manera sorprenents. Ens diu, entre d’altres, que la política no pot ser una visió que  no reflecteixi la realitat; que la unió neix de la diversitat, però mai de la imposició; que la homogeneïtat sempre empobreix, o que ella sempre ha volgut una Espanya d’homes lliures i iguals davant la llei...  

Qualsevol diria que els independentistes hem mirant amb mirades d’0di  Cayetana i que, en realitat, ha estat incompresa des d’aquestes latituds.  Sembla que   la portaveu del PP no ha estat més que una esclava del Casado    que aquest obligava  a ser duríssima amb els seus antagonistes; que allò d’oposar-se a la comissió d’investigació de l’emèrit (homes iguals davant la Llei...) no era més que el compliment del deure; que tot allò que Cayetana feia contava amb el beneplàcit dels déus  del PP... i de molts dels seus companys de files. Sembla, després de les declaracions que, a la fi, Cayetana era obedient al seu cap de files i els seus, però que, en realitat, no combregava amb  ideologia ultra del seu partit  que, en les declaracions que fa, queda en entredit.  Però a la fi, ha quedat clar que, per raons que en realitat desconeixem, tot i que Cayetana en dona algunes pistes en la roda de premsa, un i altres l’han fotut al carrer. La pregunta pot ser si, a pesar d’unes declaracions sorprenents,  VOX ja l’està esperant amb els braços oberts. O si, per contrari, i també vistes les declaracions,  nosaltres, els que l’hem suportat fins  avui, estem equivocats..., qüestió que  de quedar, a pesar de tot, fefaentment demostrada, seria, aquesta sí,  una autèntica sorpresa.

Per si de cas, que  Déu perdoni aquella noia que ara ens ha resultat subtil,  oberta i demòcrata confessa, per aquells pecats que han quedat registrats en els diaris de sessions del parlament. Però, a pesar de tot, del perdó i del les  indulgències, que  ens deslliuri (tan si val sí Déu o el Dimoni...) de cayetanes i similars, i quan abans, millor.

 

J.  Vinyeta

19 d’Agost de 2020