dilluns, d’agost 17, 2020

699.- Del què està passant

 

699.- Del què està passant.-

Sembla que aquí a casa nostra, la covid-19 comença a mostrar símptomes de control, tot i les deteccions diàries que es manifesten . No  es tracta de  cantar trumfos ni de baixar la guàrdia, ans al contrari. Però convindrem que l’objectiu des del centre de l’estat era que tots els mals només fossin  els de casa nostra: en lloc més hi havia problemes seriosos i, per tant, eren necessaris avisos internacionals a fi i efecte de que el  turisme, el poc turisme que es vaticinava, anés a parar a altres llocs, lluny de casa nostra, contaminada, com qualsevol partitura musical, ad  libitum. Un cop complert l’objectiu, no solament no hi ha hagut la necessitat  d’amagar dades si no que, curiosament, ha quedat clar que ha estat necessari prendre mides a tot l’Estat per intentar corregir el que des d’aquí sabíem que era evident. Ha quedat clar que, amb tots els errors que s’hi hagin pogut cometre, que segur que hi son, aquí s’han fet les coses més ben fetes que  a la resta de l’Estat: les xifres així ho diuen. En el meu entendre l’entrada d’Argimón ha donat un tomb a tot plegat, la serietat  s’ha apoderat de la Direcció General corresponent i ha començat les probes massives dels PCRs. Des del seu nomenament, la seva presència ha estat una constant informativa i preventiva.

Mentre, anem tirant amb el tema de l’emèrit que encara va donant joc. Tothom, inclosa la premsa, sembla voler-se’n  amagar del problema (que ho és, i gros) que sacseja realment (mai tant ben dit...)  les estructures del règim del 78. Aquelles estructures, que tants s’entesten en garantir perquè son la raó de la seva supervivència, tremolen. I dins del país, tot i ser ple estiu, comença  haver-hi  alguna protesta   per la impunitat amb que es tracta alguns que son sempre, i no casualment, els que composen el deep State, dels que la institució monàrquica, agradi o no, n’és el seu cap. Europa en parla, i molt. Tant que des de la caverna s’han propiciat  escàndols posteriors paral·lels perquè intentéssim canviar de pantalla (allò dels calés dels ajuntaments, per exemple, o les càrregues judicials contra Podemos). I per completar el disbarat, el Gran  Germà ha controlat la llibertat d’expressió en les opinions antimonàrquiques especialment dels polítics. No han estat més que moviments habituals, com aquestes manifestacions que surten des de la dreta (com les celebrades ahir protestant per la pèrdua de drets que ha comportat la pandèmia) amb la intenció de fer caure el govern, que també, però que bàsicament  pretenen apaivagar els ecos del que podríem titllar d’infàmia...

Avui recordem l’atemptat de les Rambles de fa tres anys. 17 morts i desenes de ferits que   continuen immersos  en les tenebres, sense aclarir-se la implicació CNI/Imam de Ripoll  en els fets i, per tan fent, créixer, per la manca sostinguda de transparència,  la sospita de que els serveis secrets espanyols varen actuar propiciant-los pensant més en  l’excusa necessària per passar al nivell 5 antiterrorista i controlar al territori amb desplegaments militars ad hoc. Potser que en les explicacions de Puigdemont hi trobi resposta de per què  no es va arribar al nivell 5 i per què  aquell suposat  desplegament no es va fer  d’immediat i va esperar-se a fer-lo policialment a les vigílies del 1 d’Octubre, data que també recordarem aviat. Una i altra, dates que no oblidarem.

 

J.  Vinyeta

17 d’Agost de 2020

 

 

P.S.:

1.- Bartomeu, El  Bartu, ha portat al Barça  a una humiliació històrica. Ha estat el culminar d’una decadència, tan esportiva com econòmica, contrastada finalment de la forma més escandalosa possible. De totes maneres, puc entendre que la dimissió de tota la presidència no es faci fins al ple que tenen anunciat per avui mateix. Però el que em resulta inexplicable és que  ni Setién ni Abidal no presentessin la dimissió al final del partit. La professionalitat  es manifesta prenen decisions difícils.

2.- El cessament  de Sergi Sol, l’apòstol tòxic del junquerisme com el defineixen a La Republica[1], té alguna cosa a veure amb l’última enquesta del CEO referent la caiguda dels indepes d’ERC...? o en la toxicitat anunciada...?