dimarts, de desembre 25, 2018

577.- Després del 21D


577.- Després del 21D

Ja ha passat el dia 21 D. Un consell de ministres anodí que vol fer veure la importància dels acords presos, quan en realitat no han estat res més que el resultat d’una visita de la metròpoli a la colònia. Com a mostres, el canvi de nom del aeroport de Barcelona,  i que la presència del govern de la metròpoli, per poder accedir  a la colònia,  ha hagut de bloquejar policialment el recorregut, deixar alguns  carrers de Barcelona deserts i portar a Catalunya diuen que uns mil PN i GC perquè asseguressin una integritat física que la caverna no s’ha cansat de posar en perill. És la demostració complerta del fracàs polític que uns (PSOE) i altres  (PP, C’s, VOX i afegits) han estat incapaços, no ja de solucionar, cosa que els hi cau com a inadmissible, ni tan sols d’entendre’n el per què. És la resposta d’un ADN atrapat en els orígens d’un imperi ja mort i desballestat des de la derrota i desfeta humiliant del 98, però que ha creat una obcecació malaltissa mantinguda també, des de la mort del dictador, sota una pàtina democràtica que no és res més que  un nom sustentat amb autoritarisme.

La caverna està que rebufa: no hi ha hagut morts i, és clar, no saben que dir. Aquella violència que, segons ells, hauria justificat un nou 155, no hi va ser. I després de passar-se no sé quants dies vaticinant un desastre  que no ha estat, estan fotuts. Però com que només destil·len  rancúnia, per a dir-ho suaument, son incapaços de dir-nos (tot i que no sé fins on nosaltres ens ho podem creure) que el que més els ofèn és que el PSOE reconegui que a Catalunya hi ha un problema que s’ha de resoldre dins de la seguretat jurídica, qüestió de mires amples, que no sé fins on son creïbles... Però dit està.

 Que VOX els depassés a Andalusia els descol·loca,  els esvera encara més i els obliga, tot i que de bon grat, a sobrepassar-se i a ser més ultres que els de VOX. Casado i Rivera tenen mala peça al teler i mentre continuïn podent donar de menjar a tants quants afamats puguin i se’ls hi acostin, res ha de canviar. Però si perden escons i la mamella deixa de rajar, veurem quants dels ara fidelíssims marxaran encarant el camí vers  qui els hi asseguri la menjadora...

Bon  Nadal i el desig d’un 2019 amb llibertat i  República

J.  Vinyeta
24 de Desembre de 2019