diumenge, de desembre 16, 2018

575.- Comentaris


575.- Comentaris

 Alguna cosa deu haver succeït perquè Sanchez moderi el to.  Recordem les amenaces permanents a la sessió plenària al Parlamento, un parell de dies abans.  Sánchez, per la cosa del Brexit, se’n va cap Europa,  parla amb el President eslovè (que suposem li explica el que realment significa la via eslovena), no sabem si parla amb alguns presidents o primers ministres europeus o si algú li ha dit que està forçant la màquina... però el cas és que torna de Brussel·les, demana d’entrevistar-se amb Torra i moderant el to... Potser també que hagi vist clara la inoportunitat de convocar el Consell de Ministres pel dia 21, no ja per la situació catalana, amb vagues de fam a Lledoners, si no perquè hagi recordat de cop que  tal dia farà un any d’unes eleccions convocades,  perdudes i no respectades per Rajoy i que, com dirien els cupaires, porten al propi PP a la paperera de la història amb només 4 diputats. Eleccions que varen donar majoria a l’independentisme (tot i el triomf de C’s amb la inefable Inés) i que, des de Madrid, és varen anant bloquejant totes i cada una de les decisions del Parlament de Catalunya i empresonant a un dels candidats immediatament després de la primera sessió d’investidura. O potser per tot plegat...

El cas és que jo crec que la seva actitud respon més allò dit del pal i la pastanaga. I ara tocava amansir... però  si volen que  creiem  en miracles primer ens han d’ensenyar a tenir fe... i els barons del PSOE no estan per fer pedagogia, si no tot el contrari.

Les esquerres bramen per aconseguir uns pressupostos socialment acceptables i empenyen perquè el món indepe hi participi per assegurar-ne la seva aprovació.  Un bon amic em feia notar al respecta que aquestes esquerres es postulen per obtenir les màximes cotes de benestar social, qüestió a la que no seré jo qui s’hi oposi. Però conveníem amb el meu amic que son demandes que es podríem definir com  de món feliç perquè, en cap cas, en cap,  aquestes esquerres tan socialment descarades, son incapaces de posar també per davant l’exigència de llibertats i de drets o, com a mínim, de restaurar, unes i altres, les que el PP, amb la col·laboració en molt casos d’aquestes pròpies esquerres,  ha  anat degradant i gairebé convertint en delicte el seu exercici. Ja sabem que la lliberta fa por, deu de ser per això, oi?

Finalment, fer notar que Rivera i Casado estan fent com feia Hitler abans de ser nomenat cap de Govern: crear agitació i postular-se després com els únics capaços de solucionar-la.  O no?

J.  Vinyeta.---  
16 de Desembre de 2018