dissabte, d’agost 18, 2018

552.- 17 d’Agost de 2018


552.-   17 d’Agost de 2018.-

Avui fa un any de la desfeta a les Rambles barcelonines. Ens en recordem tots. I mantenim les emprenyades derivades de les accions d’aquells que en el millor dels casos, hauran anat a parar a l’infern dels assassins. Tots els cels son perillosos: des del d’aquells que es varen mantenir fidels a un Papa nefast[1] que anunciava la glòria eterna massacrant infidels, fins al dels   altres que, pel mateix motiu, també  es garantien les hurís al seu  cel massacrant els  altres infidels,   assegurant a l’hora militarment el califat corresponent.

Uns, els primers, varen deixar de perseguir i matar infidels en el moment en que, allò que es va definir com la Sacrosanta Inquisició, queda definitivament abolida el 1834  (vuit  segles després del primer cel promès...!). Però els altres, atiats per les diferències religioses que justifiquen dictadures en el món islàmic actual que necessiten aquesta creuada inversa per a mantenir-se en el poder, continuen massacrant: Madrid (Atocha), París (Bataclan),  Niza(Passeig dels Anglesos), Londres (Parlament)... I, d’entre d’altres, els hi quedava Barcelona.

Ha passat un any d’aquells fets luctuosos. I continuem amb les mateixes sospites. Els que varen desarticular la cèl·lula en pocs dies, apuntant-se un èxit  policial espectacular, estan a la presó o imputats: és com si les forces de l’Estat no haguessin paït la desarticulació tant ràpida... ni la superba actuació ciutadana i dels serveis actuant amb celeritat i amb una coordinació perfecta. Des de les espanyes s’intentava  desprestigiar als Mossos, arribant a insinuar i tractar d’assassinat la mort dels terroristes a Cambrils. La pertinença de l’imam de Ripoll al CNI no està confirmada, però van apareixent dades tremendament alarmants al respecta quan s’aixeca el secret del sumari judicial. Es sospita cada dia més de la intencionalitat de l’Estat en un fet sanguinari amb la intenció d’activar el nivell 5 antiterrorista. Per arreglar-ho, a Madrid es veta la creació d’una comissió d’investigació dels fet de Barcelona...

Avui hi ha hagut  actes recordant els fets. És ben cert que, encara que només fos per respecte a les víctimes, la política  potser hauria d’haver estat desplaçada. I en bona part així ha estat. Però personalment no he pogut desenganxar del record de les víctimes tots els fets polítics que varen acompanyar aquell fet luctuós. No les he pogut separar de la desinformació que s’ha anat mantenint, des dels organismes oficials de l’Estat, de tot plegat quan precisament el respecte per aquestes víctimes exigia una transparència absoluta. No he pogut separar el record de les víctimes d’un sentiment de paròdia viscut amb la presència el Rei i del President del Govern, incapaços d’exigir des de les seves trones poderoses,  aquella transparència obligada de la que parlava abans. No he pogut oblidar que el famós imam de Ripoll ha estat en tractes amb el CNI. No he pogut separar el dolor per tot plegat del que em ve semblant un silenci culpable des de Madrid.  No puc deixar de pensar en que la veritat, darrera de les bambalines dramàtiques i dels èxits policials catalans i dels serveis, ens està sent escamotejada. Massa foscor... Una foscor que els ciutadans no mereixem.   I que molt menys la mereixen les víctimes.

J.  Vinyeta
17 d’Agost de 2018



[1] Urbà II en predicar la Creuada del secle XI  i convertir-se simultàniament  en el cap d’un exercit de fanatitzats que assegurava el seu poder temporal.