dijous, de desembre 17, 2015

348.- Diumenge, eleccions.

348.-  Diumenge, eleccions.-

Vagi per davant que tinc,  vers questes eleccions generals, una certa indiferència. I la veritat és que he estat poc al cas de debats i propaganda electoral i he buscat informació pràcticament només a la premsa del dia, algun telediari i poca cosa més.

L’única excepció ha estat el debat Sánchez - Rajoy que, no solament  no va donar més del que jo ja esperava, que ja era poc,  si no que, en la meva opinió, va empobrir el de per sí ja pobre panorama polític espanyol. Perquè no esperava res d’uns senyors que no tenen propostes concretes, que es belluguen per i només què  pels eslògans de campanya, incapaços de dibuixar un futur, donades les circumstàncies actuals, mínimament il·lusionant,  però la pobresa manifesta d’arguments fa que l’agonia  del debat, amb moderador inclòs incapaç de controlar als antagonistes,  es vagi allargant amb insults que deriven en l’atac personal  o  en aquell tan ocorregut com inútil “...i tú més...” . Res de res. Res. I de Catalunya, també res de res, ni una paraula de referència al més greu problema polític que té plantejat l’Estat i que  acabarà esclatant-los-hi a la cara. Aquesta és la gent que, amb possibilitats de govern a l’Estat espanyol,  haurem de suportar fins que puguem tancar la porta i marxar perquè ja ens haurem fet grans... Son dos personatges amb motxilles carregades de corrupció de tal  pes i volum que converteixen la corrupció a Catalunya en un joc de nens vestits de marinerets. I tot i així, com diu Víctor Lapuente Giner[1] i per les causes que ell explica, tornaran a rebre el suport, entre tots dos, de gairebé el quaranta  per cent o més  dels vots emesos. Tot plegat pot convertir-se, una vegada més, en la imatge decebedora de la qualitat d’un País en el que, repeteixo, ara per ara ens toca viure.

Però això no vol dir que no vagi a votar diumenge proper. I, d’entre d’altres, per  dues raons principals. La primera resideix en la pròpia convicció personal i ciutadana  que em fa realitat aquella màxima tan comentada de que si no participes perds inclús el dret a la mínima rebequeria. L’altra, realment, la marca el Procés. La situació aquí a casa nostra és complicada, cert. Però no és menys cert que la ciutadania, que a la fi ha estat en tot moment el motor del procés, no pot permetre allò que no ha permès mai: que siguin altres que, estranya i malèvolament, li assenyali i marqui els “tempos”.  Si un milió sis-centes mil persones repetissin el seu vot independentista, seria un èxit i garantiria una major presència de diputats d’aquí que, sense dubtes, es faran sentir i que entenc no seran tant conciliadors com molts dels que hi havia fins ara. Si els d’aquí son més, els d’allà sempre, sempre, seran menys. I tal com semblen estar les enquestes (una mirada a les enquestes no publicables per Llei aquí de El Periódico d’Andorra és interessant, i és troba a les xarxes), quan més  els inquietem, millor. En Vicent Partal[2], en l’editorial de divendres passat al VilaWeb fa un joc  florentí, fantasiós i divertit, en el que exposa determinades possibilitats de que el recompte d’escons  que dona el joc parlamentari, a  Madrid, deixés a l’Estat espanyol sense la possibilitat de formar govern. Val pena de donar-li una ullada a l’editorial perquè és una forma  informal, però certa, de donar-se compta de que anar a votar diumenge al bloc independentista, no és cap bestiesa. Al contrari.

Ah...! Una altra raó, realment secundària però no per això inconsistent, la trobo en el fet de la CUP proposi una abstenció. Només em faltaria fer-los-hi cas...! I recordar Colau i la nostra futura Capital  Madrid...


J.  Vinyeta
17 de Desembre de 2015






[1] Lapuente té amplis i importants treballs  sobre la corrupció, de fàcil accés i que es troben a les xarxes.
[2] http://www.vilaweb.cat/noticies/una-rao-per-votar-tornar-los-ingovernables/