dimarts, d’abril 30, 2013

187.- Ja crema Espanya?


187.- Ja crema Espanya?.-


Em ve al cap el títol tot recordant aquella decisió que en Hitler, albirant-se el fi de la II Guerra Mundial, va donar al cap de les forces alemanyes que ocupaven Paris exigint-li que en qualsevol cas si els aliats entraven a la ciutat, aquesta fos completament destruïda. El General alemany responsable de dur a terme la destrucció (von Choltitz), amb més lucidesa que el seu superior (Hitler), va decidir entregar la Ciutat als aliats (és a dir als ciutadans francesos en general i parisencs en particular), tal com la ciutat estava en aquell moment, sense més desperfectes que els propis d’una guerra que la ciutat havia viscut fins aquell dia. La destrucció de Paris no es va produir[1].

No ens trobem a Paris si no a l’Estat espanyol i, salvant distàncies, sembla com si restéssim  permanent pendents de que des de Berlín, la Sra. Merkel li pregunti al Sr. Rajoy si Espanya ja crema, perquè sembla  que només després de la nostra destrucció, després del retorn a les cavernes,   Merkel  afluixarà la mà. Però pot ser  una “afluixada” conscient i calculada. que pot continuar amb un “Pla Merkel” d’inversions en el nostre Estat per assegurar-se, pel temps que cregui oportú,  les inversions alemanyes al territori i el control econòmic (i conseqüentment polític) corresponent. Diuen que va ser Thomas  Mann el que defensava, a mitjans del segle passat, la idea de que el que els alemanys havien de buscar era allò de aconseguir un Alemanya europea  i no una Europa Alemanya. Sigui com sigui i sigui qui en sigui l’autor de la frase, sembla que en mans de la Sra. Merkel s’hagin invertit els termes i, arruïnant els ciutadans d’Europa, especialment a tots aquests díscols, malversadors i especialment irreverents  del Sud, aconseguirà una Europa alemanya. Els americans – aliats ja ho varen emprar una tàctica similar: varen arrasar Alemanya bombardejant-la durant6 la guerra i després, amb el famós “Pla  Marshall” hi  varen  deixar anar milers de milions de dòlars que els varen convertir amos  d’Alemanya, a més militarment ocupada, fins a la finalització de la reconstrucció del País, fet que no es dona per acabat fins a la fi del 90’s, després de la caiguda del mur el 1989.

Continuant amb el símil entre Paris – Espanya i les ordres de destrucció, clares en el primer cas (Paris) i  suposadament encobertes en el segon i sense l’ús de material bèl·lic, ens trobem amb  una gran diferència i un agreujament entre les dues situacions. La gran diferència radica bàsicament en que el Sr. Rajoy no té ni la tralla  ni la talla suficients perquè arribi a ser capaç de desobeir unes directrius que estan portant a tot l’Estat a retrocedir dècades en tots els aspectes, convertint-nos als ciutadans en espectadors  impotents davant les desfetes i mantenint-nos segrestats per una imposada aureola de total responsabilitat sobre del per què de tot plegat. Rajoy no tindrà la lucidesa i el valor d’aquell  general alemany (de qui m’agrada pensar que, oposant-se al Führer, volia ser protagonista positiu de la Història), i no retornarà la plaça als aliats (en aquest cas als simples  ciutadans, deixant-los parlar per exemple en una convocatòria de eleccions anticipades): abans de fer-ho, obeint ordres,  continuarà amb la mateixa tònica destructora  a l’espera de que des d’Alemanya li arribi en  algun moment l’agraïment pels serveis prestats. L’agreujament del que parlava ens ve donat perquè la oligarquia d’aquest Estat nostre, coautora del desastre amb flagrant impunitat i amb una permissivitat  evident i vergonyant, aplaudeix desaforadament aquesta situació, perquè sap que, en aquest hipotètic pla de reconstrucció, també hi té molt a guanyar. I  a nosaltres, si sobrevivim a tot plegat, potser que ens deixin treballar per a ells això sí, en les seves condicions i havent-los-hi de donar les gràcies de forma permanent pel favor que ens faran tan sols per deixar-nos viure.



J.  Vinyeta
29 d’Abril de 2012




Un petit afegitó: El Sr.  Millo, aplicat súbdit del PP, ens ha vingut a dir que si la Generalitat no malgastés, el PP és veuria en cor d’augmentar el topall  del dèficit de cara al pressupost proper. Suposo que no deu pensar, en dir-nos-ho, per exemple en els AVE sense passatgers o en els aeroports sense avions... A vegades,  en massa vegades, la mala fe és manifesta...




[1] ¿Arde  ParísD. Lapierre – L. Collins.-  Ed.  Planeta,  1965