divendres, d’abril 30, 2021

729.- Comentaris

 

729.- Comentaris.-

L’Estat espanyol, esta molt esvalotat. Les eleccions madrilenyes posen de manifest el feixisme més descarnat i aquells que cridaven i corejaven   allò de  “a por ellos...”,  comencen a  pensar que també van a per ells. Quan aquí veiem dianes amb els rostres de Más  o Puigdemont, o les seves cares amb bigotets hitlerians, ridículs però de malèvola  intenció, tots aquells reien i  en gaudien. Ara, quan a Madrid, arriben paquetets amb bales de cetme, o navalles ensangonades, a adreces concrets, s’esveren i diuen que el feixisme  està tornant. Perich, aquell humorista que va deixar empremta i que va morir el 1995, ens deixa (abans de 1995, la data és per tenir-la en compta...) aquell acudit gloriós en el s’hi veia un dels seus ninots típics mirant un missatge escrit en una paret que  deia “El fascismo ha vuelto”. El personatge es pregunta allò de “Ah, pero ¿se havía ido...?” Aquesta és  avui la realitat. Mai havien marxat, però estaven esperant l’oportunitat de tornar a ser els feixistes de sempre, els mateixos de Mussolini, Hitler o J.A.Primo de Rivera. Ara, quan el  deep State  els ha deixat  sortir perquè l’hi convé, s’hi han posat per a limitar les llibertats individuals i col·lectives que són el seu perill, inclús econòmic,  més immediat. Segons aquests feixistes  i tots els seus  corifeus, el nazis i feixistes érem, i encara som, nosaltres, el món independentista perquè reclama Llibertat, amb majúscules. Llibertat que els deixarà a fora,  de qualsevol espai realment lliure i fora, en conseqüència,   de l’entorn econòmic que els paga.   Però ara la  malaltia ha  travessat  l’Ebre i s’estén com taca d’oli. Els hi  havíem advertit. Pel què sembla, el resultat de les eleccions madrilenyes ho deixaran encara més evident.  De retruc, ja sabem qui en rebrà les conseqüències si no marxem.

Però hi ha més coses. Potser una de les més sonades ha estat la sentència del TC ratificant la sentència del TS sobre del conseller Turull. Això pressuposa la fi dels recursos possibles dins de l’Estat espanyol i obre la porta a instar a la justícia europea. Però tot i la transcendència de la decisió del TC, potser encara ho és més el fet de que la sentència, després de no sé quan de temps de sentències per unanimitat del TC, en aquesta ocasió, té dos vots particulars contraris a la decisió i que qüestionen obertament la sentència[1] per desproporcionada i emesa havent contravingut llibertats bàsiques.  És ben cert que, tot i que llunyanes, les decisions del tribunal europeus sobre els fets d’Octubre a Catalunya, es veuran  més d’hora que tard. I entenc que els propis jutges veuen a venir una possible clatellada amb  l’anul·lació del famós judici. Amb això a la vista, sembla que hi ha dos de jutges en el TC que no volen ser considerats maldestres en la seva feina. I emeten uns vots particulars realment diferents de la doctrina oficial i municionen, qualitativa i quantitativament, al TEDH que en tindrà la última paraula.

Ja sabem que una flor no estiu. Però resulta que el TC admet a tràmit  el recurs sobre del tema de la inhabilitació del President Torra. I si no vaig mal informat, també admet a tràmit el de Josep Costa, ex secretari del Parlament, processat per allò de no fer les coses que la ingerència inadmissible del poder judicial assenyalava: no permetre determinats debats. Però és que un altra jutge del TSJC,  també discrepa de la sentència per la famosa pancarta al Palau de la Generalitat... Repeteixo, ja sé que un a flor no fa estiu. Però sembla que la futura intervenció de la Justícia europea, va condicionant a determinats jutges, que comencen a entendre que la dramàtica escenificació de la vulneració de tots el drets més bàsics que va mantenint la judicatura, ja no pot anar més lluny ni en el temps ni en l’espai.

Ens han muntat el ciri de la vacunació Covid dels GCs  i PNs. Forcen  una situació que algun ministre de sanitat espanyol va esgarrar en prohibir determinades vacunes per a sectors d’edats determinades. Com que som l’ase dels cops, ens assenyalen coma malvats... Però, totes les comunitats, han vacunats a tots el GCs i PNs que tenen assignats? Lambán, tan vigilant de les sagrades essències (per cert, Xixena ha hagut de tancar després de l’espoli de Lleida, incapaç Lambán de mantenir el cenobi en condicions...), ha vacunat a tothom? Ayuso, també ha vacunat a tots els seus? Hauríem de saber-ho. És clar que és una dada que no ens donaran mai.

Ja sé que soc mal pensat de mena, però estem acostumats a que hi hagi algun merdé seriós mentre se’ns en prepara una de grossa, i aquest de les vacunes ha donat molt de joc. El repartiment dels  fons europeus (que compten amb el beneplàcit de VOX...), pot ser-ne una de les raons amagada sota de la vacunació de marres? El temps ens ho dirà.

 

J,  Vinyeta

30 d’Abril de 2021