dimecres, de juny 17, 2020

695.- De les immunitats i del diable


695.-  De les immunitats i del diable.-

El Parlamento ha rebutjat, em sembla que per cinquena vegada, una comissió d’investigació sobre les aventures econòmiques del emèrit Joan Carles. Es manté la immunitat tot i haver-se conegut que l’emèrit s’ha passejat per mig món amb maletins plens de dòlars. No és que cregui massa en els resultats de les dites comissions: sempre ha corregut la brama   de que si no vols que un tema s’aclareixi, passa’l a una d’aquestes comissions.  Però, a banda de la credibilitat d’aquestes, sembla evident que Joan Carles se’ns   pixa la boca  mentre PSOE, PP i VOX  ens volen fer creure que plou aigua calenta... La fiscalia suïssa està posant blanc sobre negre a Joan Carles, a Corinna, als  testaferros de l’emèrit i les relacions amb les comissions, entre d’altres, cobrades per l’AVE  de l’Aràbia Saudí. No se si el fiscal suïs també parla de la comissió per la compra del petroli saudita. La fortuna de la que es tracta, en un sol del casos, supera el 100 milions de dòlars. Investigar-lo és, més que res, una qüestió de dignitat nacional especialment per aquells que hi volen continuar vivint, tot i que els hi plogui aigua calenta...

Convindrem que la família real era intocable i desconeguda, llevat de les pàgines rosa de la premsa afí, fins la patacada que Joan Carles es fot caçant elefants a Botswana. Amb aquell  maluc  trencat s’obra la caixa dels trons i es comencen a fer públiques les diversions de l’ara emèrit, qüestions que el porten, en el seu moment, a l’abdicació en favor del seu fill Felip.  Ara Suïssa, país que té molts visos de serietat, posa fil a una agulla  amb la que aquí ningú hi vol cosir. Perquè l’estrip que tot plegat  ha causat a la institució monàrquica és un autèntic esvoranc que necessita una repassada sèrie d’una cosidora, tot i que tothom és conscient  de la impossibilitat de que el pedaç es faci amb les garanties suficients. Pedaç encara més difícil de reparar mantenint una immunitat que resulta dia a dia més perversa, encara que, com insinuen, l’emèrit marxi del País per llargues temporades.
La CIA ha desclassificat  documents que ens confirmen que el Señor X, el fundador i patró dels mal recordats GAL, és Felipe Gonzalez. Convindrem que poques coses més s’hi poden afegir. La immunitat està també garantida perquè, d’entrada, el PSOE recolza a F. González i el PSC no dona crèdit als documents de la CIA. Veurem si Iglésias torna  a recordar a Sánchez allò de la cal viva...Tot quedarà igual. Però si González pontifica de nou li podrem dir més alt i més fort que mai, que se n’abstingui de fer-ho, perquè de crèdit no en té ja cap, que les  lliçons magistrals a las que ens té habituats, manquen  de la base moral i decència personal necessàries per a ser escoltades.

Però encara hi ha més. Per si l’Estat no hagués quedat prou tocat amb tot l’anterior, l’exministre Fernàndez Díaz ens diu que va parlar amb el Papa de Roma i que aquest li va dir que el diable feia de les seves a l’Estat espanyol i que el volia destruir  Espanya.  Ja sabem que la fe obnubila perquè, més enllà del Dogma, no hi ha res, encara que hi hagi quelcom perfectament apreciable. Però que aquests que tenen fe ens vulguin fer combregar (mai tant ben dit...) amb rodes de moli, passa de taca d’oli. Les declaracions son realment per sucar-hi pa[1]. Si hi adjuntem les declaracions del bisbe Cañizares amb allò de les cèl·lules de fetus avortats[2],   les declaracions del  Rector  de la Universitat Catòlica  de  Múrcia[3] amb els xips a les vacunes o les de Pilar Leyre constatant una conxorxa entre Soros i el independentisme català[4]  per destruir a la monarquia en general i a l’emèrit en particular, haurem de convenir que estem en un país malalt...  I si no està malalt, en el millor dels casos està mostrant una inquietant i molt greu,  però esperançadora, decrepitud.

J.  Vinyeta
17 de Juny de 2020