dimecres, de juliol 12, 2023

766.- Apreciacions.

 

766.- Apreciacions.-

La patacada del TGUE  del passat dia 5 entenc que ha fet un bon servei al País. No tant per a les immunitats de Puigdemont, Comín i Ponsatí (que no tinc dubtes de que seran recuperades més aviat que tard), però si per a fer entendre al món independentista  la claredat del discurs de Ponsatí just després de la sentència.

Des de fa temps vinc exposant que, a pesar de tots els esforços que es van fent des del punt de vista judicial, la iniciativa s’ha de portar des del País, des de aquí a casa. Ponsatí a tingut, des del primer dia, la valentia de dir-nos que allò que va passar va ser com un miratge en el que més de dos milions de persones hi vàrem creure (i hi seguim creient), però que el què no varen fer els polítics no ho hem  fet nosaltres. I ens ho repeteix el passat dia 5 d’enguany, deixant descol·locats  Puigdemont i Comín.

NO soc pas del que hagi dubtat mai de la voluntat de Puigdemont de refer la famosa DUI i, tampoc he dubtat mai de la necessitat “ d’estovar” la judicatura espanyola (situada fora de mare i a les ordres del feixisme franquista que ha estat sempre present en ella ja des d’abans de la mort del dictador), des de la justícia europea que, tot i que continuen sense acceptar-la, la hi acabarà fent mal.

Però, em sembla que, per tot plegat, el País ha començat a adonar-se que passar el temps en la inòpia  que suposa l’espera de que ens donin la llibertat sense el mínim esforç, no serveix de res. El temps se’ns acaba. Pel Juny de l’any proper torna haver-hi procés electoral Europeu. I hi ha dubtes sobre de la possibilitat de presentació del President i  de Comín. El retorn del President torna a quedar penjat durant uns mesos més, fins a la sentència del TJUE que s’espera per a d’aquí a sis mesos... Com actuarà l’Estat espanyol davant de les candidatures de Puigdemont, Comín i Ponsatí? I, quina serà la resposta del Parlament  Europeu al respecta...? Mentre, el propi President  ens insinua que rumia la possibilitat de no tornar mai més...

Llegia l’article de Josep Costa en la que ens ve a dir que la bombolla europea ha punxat[1] i ens ve a explicar el mateix que Ponsatí, assenyalant que la independència no vindrà d’Europa, si no de  (Sic.), mobilització popular i acció política interiors...

Per això dic que aquesta sentència ha pogut fer una bon servei al País si, per la patacada, obrim el ulls de cara a una mobilització que pot tenir lideratge. És el que em sembla que es pot desprendre de l’article i del discurs mencionats.

J. Vinyeta

11 de Juliol de 2023